Pakistan i Iran najavili proširenje bezbednosne saradnje

Izvor: B92, 29.Jan.2024, 13:53

Pakistan i Iran najavili proširenje bezbednosne saradnje

Pakistan i Iran potvrdili su danas da uzajamno poštuju suverenitet i teritorijalni integritet.

Potvrdili su i da su rešeni da poprave međudržavne odnose nakon razmene raketnih udara.

Privremeni ministar inostranih poslova Pakistana Džalil Abas Džilani, rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim iranskim kolegom Hoseinom Amirom Abdolahianom, da su "komšije u stanju da prilično brzo razreše nesporazume", prenosi Rojters.

Dve zemlje su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se takođe složile da se bore protiv terorizma u nestabilnim područjima i ublaže uzajamnu zabrinutost rekao je Džilani.

Abdolahian je rekao da dve zemlje imaju dobre odnose i podsetio da nikada nije bilo teritorijalnih sporova ili ratova između Irana i Pakistana. Iranski predsednik Ebrahim Raisi će uskoro posetiti Pakistan, dodao je Abdolahian. Sastanak je održan u glavnom gradu Pakistana Islamabadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.