Pakistan: Ubijeno 23 ekstremista

Izvor: B92, 19.Dec.2013, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Ubijeno 23 ekstremista

Islamabad -- U pakistanskoj plemenskoj oblasti Severni Vaziristan vojnici su usmrtili 23 ekstremista tokom sukoba, saopštili su danas vojni zvaničnici u Pakistanu.

Dva stanovnika grada Mir Ali, gde su se sukobi desili, Aktar Kan i Arif Davar, tvrde međutim da među poginulima ima mnogo civila, preneo je danas AP.

Zvaničnici su saopštili da su njihove snage ubile ekstremiste u kasnim satima u sredu, nakon što se pod vatrom našao konvoj koji je išao u pomoć vojnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranjenim u ranijem samoubilačkom napadu.

Oni su naveli da su tri pripadnika bezbednosnih snaga ranjena u sukobu.

Zvaničnici su govorili pod anonimnošću, jer im nije bilo dozvoljeno da iznose informacije novinarima.

Severni Vaziristan je udaljen i opasan deo Pakistana, u blizini Avganistana, što otežava novinarima da odatle nezavisno izveštavaju, naveo je AP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.