Paket za testiranje DNK kao novogodišnji poklon

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paket za testiranje DNK kao novogodišnji poklon

Ovog Božića mnogi Amerikanci otkriće da će ih poklon ispod božićne jelke odvesti do davno izgubljenog rođaka ili podataka o migracijama predaka.

Neki će, međutim, otkriti i to da njihov otac zapravo to biološki nije. Naime, prodaja paketa za DNK testiranje raste u SAD, dok stanovnici zemlje koju su izgradili useljenici istražuju svoje korene u rekordnim brojevima.

"Definitivno je bilo iznenađenja", kaže Flora Bertran (40), koja je suprugu poklonila jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od takvih paketa koji se mogu naručiti preko interneta za manje od sto dolara, prenosi Hina.

Paket sadrži plastičnu epruvetu za pljuvačku koja se vrati poštom laboratoriji, a rezultati su oko mesec kasnije na raspolaganju na internetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Da li je ovo poklon koji najviše može da iznenadi?

Izvor: B92, 23.Dec.2018, 09:35

Ovog Božića mnogi Amerikanci otkriće da će ih poklon ispod božićne jelke odvesti do davno izgubljenog rođaka ili podataka o migracijama predaka...Neki će, međutim, otkriti i to da njihov otac zapravo to biološki nije...Naime, prodaja paketa za DNK testiranje raste u SAD, dok stanovnici zemlje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.