Pajtić uručio 500 paketa pomoći u Novoj Crnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2010, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić uručio 500 paketa pomoći u Novoj Crnji

NOVA CRNJA - Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić uručio je danas 500 paketa pomoći najsiromašnijim porodicama u Novoj Crnji, jednoj od najsiromašnijih vojvođanskih opština. Time je nastavljena akcija pokrajinske Vlade koja se sastoji u podeli pomoći socijalno najugroženijem delu stanovništva u Vojvodini.

"Opština Nova Crnja spada u red najmanje razvijenih i to je razlog što smo podelili ovu pomoć. Želimo da svako dete u Vojvodini i Srbiji uskršnje praznike provede >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako dolikuje, u krugu svoje porodice. Čestitam vam uskršnje praznike i nadam se da ćemo vam ih ulepšati ovim poklonima", Reko je Pajtić.

Paketi se sastoje se od prehrambenog dela, džaka brašna i paketa sa kućnom hemijom i jednoj porodici mogu da potraju mesec dana, a namenjeni su onima kojima su najpotrebniji jer nisu u prilici da nađu zaposlenje ili su previše stari i nemoćni da bi ostvarili egzistenciju.

Akcija Vlade Vojvodine, organizovana uz podršku pokrajinske Direkcije za robne rezerve, Crvenog krsta Vojvodine i opštinskih centara za socijalni rad, sastoji se u obezbeđivanju uslova za rad narodnih kuhinja i paketa u opštinama u kojima nisu otvorene narodne kuhinje.

Naime, na teritoriji Vojvodine, narodne kuhinje otvorene su u dvadeset opština. Korisnici obroka u narodnim kuhinjama su najsiromašnije i najugroženije porodice, koje je kriza najteže pogodila.

U opštinama koje nemaju mogućnosti da organizuju rad narodnih kuhinja, kao što je Nova Crnja, obezbeđuju su odgovarajući paketi pomoći sa hranom i kućnom hemijom.

Prema zvaničnim podacima, od oko 13 hiljada stanovnika ove opštine, čak četvrtina su korisnici različitih vidova socijalne pomoći, naveo je predsednik opštine Pera Milankov.

"Pored ove pomoći u paketima za najugroženije porodice, Pokrajina je u opštinu Nova Crnja do sada uložila 500 miliona dinara, u razvoj infrastrukture i izgradnju sportske hale", naveo je Milankov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.