Pajtić na Rektorskoj konferenciji: Povezivanje duž Dunava strateški interes

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2010, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić na Rektorskoj konferenciji: Povezivanje duž Dunava strateški interes

NOVI SAD - Najveći strateški interes Vojvodine i Srbije je čvršća integracija i bolje povezivanje duž reke Dunav, izjavio je danas predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić na svečanom otvaranju 26. Dunavske rektorske konferencije.

Pozdravljajući goste asocijacije koja okuplja oko 50 univerziteta iz 13 evropskih zemalja, oko 120 predstavika univerziteta i drugih međunarodnih asocijacija, Pajtić je istakao da Dunav "kao glavna evropska arterija predstavlja tok u koji se ulivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekonomski, obrazovni, kulturni i civilizacijski interesi različitih regija, nacija, istorija i zajedničke budućnosti".

"Zato je svaka akademska mreža, poput ove, koja unapređuje visoko obrazovanje, pospešuje saradnju univerziteta i nudi stručni konslating vladama i organizacijama, neobično važna", rekao je Pajtić.

U okviru svečanog otvaranja trodnevnog skupa potpisan je ugovor o strateškom partnerstvu između Univerziteta u Novom Sadu i Naftne industrije Srbije koji predviđa ostvarivanje zajedničkih projekata u obrazovanju, istraživanju i transferu znanja.

Radni deo konferencije biće održan na Filozofskom i Prirodno-matematičkom fakultetu u četiri paralelne sesije posvećene unapređenju doktorskih studija međunarodnoj akademskoj mobilnosti, zaštiti prirodne i kulturne baštine i životne sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.