Pajtić: Zabrinut sam za sudbinu pokrajine

Izvor: N1 televizija, 10.Jun.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Zabrinut sam za sudbinu pokrajine

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić održao je u Novom Sadu poslednju konferenciju za novinare na toj funkciji, na kojoj je predstavio rezultate njenog rada i poručio da je zabrinut za sudbinu pokrajine.

Pajtić je novinarima kazao da je pre 12 godina doneo odluku o štednji budžetskih sredstava i ukidanju svih privilegija.

"Odrekli smo se prezentacija i radili smo u skromnim uslovima. Radili smo solidarno i trudili se da omogućimo svakom građaninu jednak >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pristup skromnim sredstvima kojima smo raspolagali", rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

On je dodao da je budžet Vojvodine uskraćen za preko 500 milijardi dinara, ali da je uprkos tome postignut ogroman uspeh.

"Uz minimum saradnje s republičkim vlastima, uključujući i vanredne situacije, uz medijski progon funkcionera Pokrajinske vlade i besmisleno ukidanje nadleženosti, svakog dana smo otvarali po nekoliko objekata, pomogli smo poljoprivredu, platili smo prevoz studentima, pomagali porodicama kroz finansiranje veštačke oplodnje, prevenciju bolesti i ulaganje u zdravstvo", naveo je Pajtić.

On je dodao da je vojvođanska vlast zatekla napuštene građevinske skele, ali da je uspela da izgradi zdravstveni Urgentni centar, završi Kamenicu 2 i druge velike projekte.

"Ponosimo se svim sagrađenim mostovima, ponosni smo na odbranu od poplava, pamtićemo sreću porodica kojima smo pomogli", kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada uspela da stvori sistem koji se štiti sam od sebe i kvarljivosti, i omogućila transparentno trošenje sredstava i uvid u svaki potrošen dinar.

"Nema naseljenog mesta koje nismo obišli, posebno vodeći računa o manjinskim zajednicama", dodao je Pajtić.

On je istakao izdvajanja novca za pomoć građanima albanske nacionalnosti kojima su huligani zapalili pekare, izgradnju Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici, pomoć građanima čija je imovina oštećena u poplavama.

Pored toga, izdvojio je pomoć bračnim parovima u kupovini kuća na selu, izgradnju obrazovnih objekata, mostova, puteva, bicklističkih staza, vodovodnih i kanalizacionih mreža.

Pajtić je naveo i da je putem programa podrške otvoreno novih 50.000 radnih mesta, 137 pogona novih tehnologija, 400 naučnih skupova, a da je poljoprivrednicima i malim preduzećima dato 11.000 kredita i garancija.

On je podsetio i na nagrade koje je Pokrajinska vlada dobila za privlačenje investicija i stvaranje uspešnog regiona.

"Trebalo bi biti posebno talentovan da se uništi takav sistem", poručio je predsednik Pokrajinske vlade.

Apelovao na novu pokrajinsku vladu da sačuva ljude koji znaju šta rade

Pajtić je apelovao na novu Pokrajinsku vladu da sačuva ljude koji znaju šta rade, uz minimalne zarade i bez privilegija.

"Zabrinut sam za sudbinu Vojvodine, ali mi je drago što više ne postoji ni ta diskriminaciona isprika za nerešavanje problema. Očekujem zbog toga donošenje zakona o finansiranju Vojvodine, o nadležnostima, veće transfere lokalnim samoupravama", rekao je on.

Pajtić je dodao i da očekuje da će poljoprivrednicima biti omogućeno da žive od svog rada na svojoj zemlji i da građani Vojvodine neće biti "jeftina radna snaga" koja zarađuje samo za avionsku kartu kako bi otišli iz ove zemlje.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.