Pajtić: Vojvodina neće ćutati

Izvor: Blic, 20.Maj.2013, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Vojvodina neće ćutati

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da Vojvodina "neće ćutati" i da će nastaviti da insistira na poštovanju svojih ustavnih i zakonskih prava.

- Čim podignemo glas i zatražimo da se poštuju naša ustavna i zakonska prava, odmah se digne takva galama s ciljem da se ućutkamo. Ali, oni koji misle da će Vojvodina da ćuti, jako greše - rekao je Pajtić na sednici Skupštine Vojvodine na kojoj se raspravlja o Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zakonskih prava pokrajine.

On je dodao da bi se u Vojvodini moglo zaposliti pet puta više ljudi nego što je to danas slučaj, ako bi se poštovala ustavna i zakonska prava pokrajine.

- Ali, nama se vraća manje od 100 dinara mesečno po Vojvođaninu. O kakvom onda napretku možemo govoriti? Građani Vojvodine po Ustavu imaju pravo da im se vrati ono što je zagarantovano - kazao je Pajtić.

Dodao je da su optužbe za "separatizam" koje su stizale od opozicionih stranaka "besmislene i uvredljive".

- Ali, ovo je zemlja u kojoj se više slušaju tabloidi i estrada, nego univerzitet i kulturne institucije. Međutim, zakoni nisu katalog iz koga birate šta vam se dopada a šta ne, oni se moraju poštovati - poručio je Pajtić.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da postoje otvorena pitanja o kojima više ne može da se ćuti.

- Postoje otvorena pitanja. Leđima smo dodirnuli zid i nadam se da ćemo napraviti iskorak - kazao je Pastor.

Pokrajinski poslanici opozicionih Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) predali su danas na pisarnici Skupštine Vojvodine peticiju sa 160.000 potpisa građana, sa zahtevom da se raspišu vanredni pokrajinski izbori.

SNS i SPS zahtevaju da Vlada Vojvodine odustane od Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, da pokrajinski premijer Bojan Pajtić podnese ostavku i da budu raspisani vanredni pokrajinski izbori.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Deklaracija je apel za vladavinu prava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da se deklaracijom o zaštiti ustavnih i zakonskih prava pokrajine apeluje na vladavinu prava i na poštovanje obaveza prema Vojvodini čime se - kako je rekao - istovremeno apeluje i na poštovanje obaveza prema svim građanima Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pajtić: Više nećemo ćutati

Izvor: Danas, 20.Maj.2013

Poslanici Skupštine Vojvodine juče su raspravljali o Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava te pokrajine. Dok vojvođanska vlast navodi da Deklaracija poziva na poštovanje Ustava i zakona Srbije, opozicija taj dokument smatra separatističkim. Za učešće u raspravi bilo je prijavljeno...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.