Pajtić: Saradnja Vojvodine i SAD veoma uspešna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2012, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Saradnja Vojvodine i SAD veoma uspešna

NOVI SAD -

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je saradnja Pokrajine sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) bila veoma uspešna pri realizaciji projekata vrednih oko 100 miliona dolara.

Pajtić je tokom razgovora za ambasadorkom SAD u Srbiji Meri Vorlik (Mary Warlick), koja boravi u Novom Sadu povodom obeležavanja jubileja USAID-a, rekao da je ta saradnja veoma važna za građane Vojvodine, ali i za razvoj Pokrajine, saopšteno je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijema.

Kako se navodi, Pajtić i Vorlik su se složili da su privredni razvoj i ekonomska stabilnost veoma važni u sadašnjem periodu, u kome su globalne okolnosti svetske ekonomske i finansijske krize uticali i na ekonomiju u Srbiji i Vojvodini.

Uz napomenu da su najveće strane investicije u Vojvodinu stigle iz Nemačke, Austrije, Francuske, Rusije, Italije i Slovenije, Pajtić je pozvao kompanije iz SAD da investiraju na njenoj teritoriji.

"Naši najveći potencijali su u oblasti agrara i prerađivačke industrije, IT sektora i energetike", rekao je Pajtić.

Meri Vorlik je rekla da su energetika, posebno korišćenje vetra i drugih obnovljivih izvora energije, kao i agrar, oblasti koje imaju mogućnosti za ulaganje.

Kako se navodi, tokom današnjeg susreta bilo je reči i o procesu restitucije imovine i predstojećim izborima u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Interes Amerike za vojvođansku energetiku

Izvor: Capital.ba, 26.Mar.2012

NOVI SAD, Predsjednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić sastao se danas sa ambasadorkom SAD u Srbiji Meri Vorlik koja boravi u Novom Sadu povodom obilježavanja jubileja Američke agencije za međunarodni ..

Nastavak na Capital.ba...

PAJTIĆ: PRIVUĆI JOŠ INVESTICIJA U VOJVODINI

Izvor: Kurir, 27.Mar.2012, 09:05

Najveće strane investicije u Vojvodini stigle su iz Nemačke, Austrije, Francuske, Rusije, Italije i Slovenije, rekao je Pajtić..NOVI SAD - Dijalog...Predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić razgovarao je juče sa ambasadorkom SAD u Srbiji Meri Vorlik, koja je u Novom Sadu boravila povodom obeležavanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.