Pajtić: Politički progon DS

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Politički progon DS

Vlast namerava da uništi Demokratsku stranku (DS), izjavio je danas u Surčinu lider demokrata Bojan Pajtić i dodao da se DS našla na udaru kao "jedina opoziciona stranka", što je jedini razlog za hapšenje njenih članova.

Pajtić, koji je u Surčin stigao u pratnji šefa odborničke grupe DS u Skupštini Grada Beograda Balše Božovića, naveo je da su, u protekle dve i po godine, uhapšena 74 člana DS, da je u samo manje od 10 slučajeva podignuta optužnica, a samo je jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << suđenje u toku.

To govori, kako je konstatovao, da "vlast ima nameru da uništi DS, a ne samo da je ocrni".

Pajtić je u Surčin došao u okviru akcije DS skidanja transparenta postavljenog preko puta zgrade opštine, sa porukom "Vojica lopov", usmerenom protiv bivšeg predsednika opštine Vojislava Janoševića.

Na primeru ovog lokalnog političara vidi kako izgleda ta hajka, dodao je Pajtić.

On je poručio da će DS imati odgovor na politički progon i izrazio očekivanje da će o tome nešto reći i one organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava.

Demokrate, ukazao je on, nisu protiv hapšenja onih koji su kršili zakone, već se, naprotiv, zalažu za pravnu državu. Pajtić, međutim, kaže da "nova vlast nema nameru da uvede vladavinu prava, već jednog čoveka i obračun sa neistomišljenicima, a mi smo, kao jedina opoziciona stranka, smetnja i na udaru".

Bivši predsednik opštine Surčin iz redova DS Vojislav Janošević je pre dve godine uhapšen zbog nečeg što je, kako je kazao Pajtić novinarima, uradio neko drugi, zato što nova vlast nije pokrenula bankarske garancije kada je preduzeće koje je izvodilo radove počelo da kasni sa radovima.

"Na isti način se to dogodilo sa Borislavom Novakovićem pre nekoliko dana. Protiv Janoševića godinu i po dana nije pokrneut nijedna pretres, iako je podignuta optužnica, što je očigledan dokaz da se radilo o političkom hapšenju", istakao je on.

U Surčinu, prema njegovim rečima, vodi se hajka protiv nevinog čoveka, koji je promenio izgled opštine, blati se i satanizuje se, a on i njegova porodica dovode se u situaciju "političkog i socijalnog ubistva".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pajtić: Vlast hoće da uništi DS

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2014

Vlast namerava da uništi Demokratsku stranku (DS), izjavio je danas lider demokrata Bojan Pajtić i dodao da se DS našla na udaru kao "jedina opoziciona stranka", što je jedini razlog za hapšenje njenih članova...Pajtić je naveo je da su u protekle dve i po godine uhapšena 74 člana DS, da je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.