Pajtić: Niti je uništio DS, niti ima 50 odsto

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Niti je uništio DS, niti ima 50 odsto

Beograd -- Vučić je imao dva cilja – da uništi DS i da ima preko 50 odsto na izborima i nijedan od ta dva cilja nije uspeo da ostvari, smatra lider DS Bojan Pajtić.

Pajtić je za "Danas" rekao i da će naprednjacima sa "tankom većinom" biti potreban koalicioni partner za stabilnu vlast.

"Imao je i 158 poslanika, a sada će po RIK-u imati 131, što znači da će uz koalicione partnere imati 27 poslanika manje u ovom sazivu, dakle manje od 100 poslanika biće iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << redova SNS", kaže za "Danas" Pajtić

Pajtić je rekao i da očekuje koaliciju sa pokretom "Dosta je bilo" na Vračaru, kao i da je odluka GO DS da se na lokalu ne sarađuje sa SNS.

Na pitanje očekuje li da LDP ili SDS uđu u vladu sa SNS, on odgovara da se ne bavi time.

"Demokratska stranka je sada posvećena odbrani glasova građana. Odbrani principa da glas mora da bude slobodan. Tu smo spremni da pomognemo opozicionim partijama, jer glas građana mora isto da vredi. Mi smo zaštitili glasove koje su dobile druge opozicione stranke. Možemo se razlikovati politički, ali sloboda glasanja i zaštita svakog glasa je svetinja u društvu koje pretenduje da bude demokratsko, kaže Pajtić.

Upitan hoće li DS sarađivati sa SPS ukoliko ta stranka ne uđe u novu vladu, Pajtić je rekao da je to "stranka koja je dovela Babića, Gašića, Vulina, Martinovića i Vučića na vlast".

"Sigurno ne možemo da zaboravimo godine iza nas", ističe on.

Lider DS je ocenio i da je u uslovima u Srbiji izborni rezultat DS u Vojvodini "zapanjujuć".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.