Pajtić: Izgradili smo dve zgrade u Dečjoj bolnici u NS

Izvor: Studio B, 12.Apr.2016, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Izgradili smo dve zgrade u Dečjoj bolnici u NS

Predsednik DS-a Bojan Pajtić obišao je danas rekonstruisano odeljenje dijagnostike Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i izjavio da je pokrajinska vlast u prethodnom periodu u Dečijoj bolnici u Novom Sadu izgradila čak dve zgrade.

Kako je saopštila DS, Pajtić je rekao da je reč o zgradi za rehabilitaciju i zgradi poliklinike, te dodao da je time unapređen proces lečenja dece.

"Uložili smo dodatna sredstva u Dijagnostički centar i sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << imamo najbolji Dijagnostički centar, ne samo u Srbiji, nego i mnogo šire, što znači da, kada bolesno dete dođe u bolnicu za deset minuta se uradi kompletna dijagnostika", rekao je Pajtić.

On je rekao i da je zahvaljujući tome smrtnost u tim zdravstvenim ustanovama 0,37 odsto a na nivou Srbije negde oko četiri odsto.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Dečijoj bolnici kompletna dijagnostika od sada za 10 minuta

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2016

Novi Sad ima najbolji Dijagnostički centar, ne samo u Srbiji, nego i mnogo šire, naveo je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić u obilasku novog centra u sklopu Dečije bolnice...Ovo znači da se, kada bolesno dete dođe u bolnicu, za deset minuta dobija kompletna dijagnostika..."I onda nije čudo...

Nastavak na Radio 021...

Dečija bolnica: Podignut kvalitet lečenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2016

Zahvaljujući novom dijagnostičkom centru u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, dežurni lekar u roku od deset minuta dobija rezultate laboratorijskih analiza, ultrazvuka, rendgena i CT – a, postavlja dijagnozu i određuje terapiju, što je podiglo kvalitet lečenja dece...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.