Pajtić: Glavni odbor neće razmatrati Stefanovićev predlog

Izvor: RTS, 29.Maj.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Glavni odbor neće razmatrati Stefanovićev predlog

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da Glavni odbor partije na sednici u subotu neće raspravljati o predlogu potpredsednika DS-a Borislava Stefanovića za izmene partijskog programa.
"Mi smo ozbiljna politička organizacija, nije moguće da se nešto nađe dan za dan na Glavom odboru, a ima programski karakter. Nemoguće je da se to dogodi niti je to bilo ko predložio", rekao je Pajtić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na konferenciji za novinare u sedištu DS-a.

Objasnio je da će se o Stefanovićevom predlogu izjašnjavati stranački organi, kao i o predlozima koje pripremaju drugi funkcioneri DS-a Dragoljub Mićunović, Balša Božović i Branimir Kuzmanović.
Prema njegovim rečima, o tome će raspravljati Predsedništvo i Politički savet stranke, a o nekim programskim dokumentima izjašnjavaće se i članstvo.
Pajtić je poručio da Demokratska stranka neće menjati osnovna načela.
"Razni predlozi su prihvatljivi i osavremenjavanje izbornog programa svakako je aktuelno pred svaki izborni ciklus", rekao je Pajtić.
Mediji su prethodnih dana javljali da je potpredsednik DS-a Borislav Stefanović završio rad na novom programu stranke koji će predložiti stranačkim organima.
Na konferenciji je ocenjeno da je nacrt zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnoj upravi ne može unaprediti kvalitet njenog rada i donosi se samo da bi se ispunilo obećanje MMF o smanjenju mase plata zaposlenih u javnom sektoru.

Ministar zadužen za lokalnu samoupravu DS-ovoj vladi u senci Saša Paunović rekao je, komentarišući višak od 9.000 zaposlenih u javnoj administraciji, da za racionalizaciju u javnoj upravi nisu poznati kriterijumi ni program i naveo da će u javnoj upravi ostati partijski kadrovi, a da će biti otpušteni stručnjaci.
"Racionalizacija će se sprovoditi ne po stručnim nego po patrijskim kriterijumima", rekao je Paunović, ocenjujući da će predložena rešenja omogućiti i pojavu korupcije te da se može desiti otpuštanje 5.000 učitelja i vaspitača, a ostanak na poslu 5.000 vozača i portira koji su partijski kadrovi.
Paunović je ocenio da se zakon donosi forme radi kako bi se ispunilo obećanje MMF-u, a da se neće dirati u organizaciju javne uprave i da njen rad neće biti unapređen.
Paunović kaže da samom racionalizacijom neće biti obuhvaćena javna preduzeća i da će predloženim rešenjima biti dovedeno u pitanje funkcionisanja malih opština.
Prema njegovim rečima, vlast se samo deklarativno zalaže za racionalizaciju.
Paunović je rekao da je predlog DS-a da se izvrši procena koliko treba da bude zaposlenih u javnom sektoru, navodeći da predloženi nacrt neće dovesti do reforme i neće unaprediti rad državne uprave i lokalne samouprave.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Glavni odbor DS neće sutra razmatrati Stefanovićev predlog

Izvor: Blic, 29.Maj.2015

Glavni odbor Demokratske stranke neće sutra razmatrati predlog o novom stranačkom programu potpredsednika Borislava Stefanovića, izjavio je lider demokrata Bojan Pajtić...Pajtić je precizirao da će svi predlozi, uključujući i Stefanovićev, ići u stranačku proceduru..."Mi smo ozbiljna politička...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.