Pajtić:  Đilas vraća DS na vlast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Đilas vraća DS na vlast

BEOGRAD -

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da katastrofalna politika Vlade Srbije u svim segmentima društvenog života garantuje povratak te partije na vlast.

Pajtić je, u intervjuu za današnji Kurir, rekao da će "nova DS", posle izborne skupštine, biti glavni zaštitnik socijalno ugroženih kategorija stanovništva, žena, manjina, glavni borac za reformisanje društva i obezbeđivanje evropskog puta Srbije.

"Bićemo oštra opozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kontrola tamo gde nismo deo parlamentarne većine, a odgovorna vlast u sredinama u kojima smo zadržali vlast", poručio je on.

Kao prve korake Dragana Đilasa, kao budućeg lidera DS, i njega kao zamenika predsednika, Pajtić je naveo pozicioniranje stranke u novim političkim okolnostima, konsolidaciju organizacije i obezbeđivanje bolje komunikacije između centrale i lokalnih organizacija.

Na pitanje da li misli da će DS ponovo moći da dobije poverenje građana posle svih afera u koje su upleteni njeni članovi, Pajtić je odgovorio da je jedini zaključak koji se može izvesti iz svih tih afera to da unutar svake stranke postoje ljudi skloni zloupotrebama.

"Prosto prebrojavanje pokazaće da su neke druge stranke mnogo zastupljenije u tim aferama nego DS", ukazao je on.

Pajtić je dodao da nije razumeo Tadićevu tezu da treba da se prekine organska veza između DS i tajkuna i da ne zna čemu ona služi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.