Pajtić: Agresivan manir prema Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Agresivan manir prema Vojvodini

NOVI SAD -

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da su pojedini članovi republičke vlade iskazali “agresivan manir” prema Vojvodini što je, kako je ocenio, paradigma odnosa prema pokrajini i njenim građanima.

Povodom predugovora sa kompanijom “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pokrajinska vlada nije zauzela nikakav vrednosni stav niti je osporavala taj predugovor, rekao je on i podsetio da je, na osnovu zahteva poljoprivrednika, političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranaka i javnosti odlučila da grupa stručnjaka prouči taj dokument i zauzme stav o njemu.

“Nismo skloni da prihvatimo da na takav naš benevolentan stav, na naš konstruktivan pristup bude odgovoreno agresijom, bahato i načinom kakvim se komuniciralo devedesetih godina prošlog veka”, kazao je Pajtić novinarima prilikom posete Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu.

“Ja sam mislio da su srpski političari naučili da je pristojna, konstruktivna i civilizovana komunikacija jedina moguća u politici i upravo zbog nepristojne i necivilizovane komunikacije, sa Srbima više niko nije želeo da živi na Balkanu i u bivšoj Jugoslaviji”, istakao je Pajtić i dodao da je mislio da je takav manir “zaboravljen i prošao”.

“Niti smo zauzeli vrednosni stav niti smo osporavali elemente tog predugovora, samo smo rekli angažovaćemo stručnjake sa univerziteta i instituta da nam odgovore na pitanja koja postavljaju poljoprivrednici, političke partije, mediji, javnost i ništa više”, kaže Pajtić.

“Za uzvrat, dobili smo agresivnost, bahatost, uvrede i to je primer odnosa prema Vojvodini, građanima Vojvodine i u krajnjoj liniji prema imovini Vojvodine”, rekao je predsednik vojvođanske vlade.

On je dodao da bi stručnjaci a ne političari trebalo da ocene stručni deo tog predugovora i da kažu šta je u tom slučaju najbolje za građane, privredu, pokrajinu i celu zemlju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić:Stručnjaci će oceniti ugovor

Izvor: B92, 21.Jan.2013

Novi Sad -- Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da su pojedini članovi republičke vlade iskazali "agresivan manir" prema Vojvodini...Pajtić je oceni da je to paradigma odnosa prema pokrajini i njenim građanima...Povodom predugovora sa kompanijom “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.