Pahor: Dijalog i protesti da, ali bez nasilja

Izvor: Beta, 16.Sep.2021, 16:13

Pahor: Dijalog i protesti da, ali bez nasilja

 Predsednik Slovenije Borut Pahor saopštio je danas, povodom nasilja na protestu zbog pooštravanja protivepidemioloških mera u Ljubljani, da neredi ne smeju naići na ravnodušnost, a kamoli na razumevanje ili odobravanje.Policija je prethodno saopštila da je u sinoćnjim neredima povredjeno sedam policajaca i jedan učesnik protesta i da je oštećena zgrada parlamenta.Pahor je u saopštenju naveo da je svima poznato da postoje "različita mišljenja o merama za suzbijanje epidemije kovida-19" i da se"svi različiti stavovi mogu slobodno izraziti na dostojanstven i miran način"."Dijalog i protesti da, ali bez nasilja. Moramo biti potpuno jedinstveni u tome, jer nas nasilje sve ugrožava", poručio je slovenački predsednik, prenela je agencija STA.On je dodao da je "uvek spreman za dijalog o svim važnim pitanjima za zajednicu" ali da s pravom očekuje da se njeogovi sagovornici odreknu svakog nasilja.Na sinoćnjem protestnom skupu u centru Ljubljane protiv pooštravanja anti-kovid mera, prema proceni policije, okupilo se oko 8.000 ljudi a neredi su izbili kada su neki od učesnika kamenicama i flašama gadjali policajce i zgradu skupštine nakon čega je usledila intervencija policije.Policija je danas saopštila da je zbog učešća u neredima privedeno devet osoba i da je istraga u toku. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pahor: Dijalog i protesti da, ali bez nasilja

Izvor: Danas, 16.Sep.2021

Predsednik Slovenije Borut Pahor saopštio je danas, povodom nasilja na protestu zbog pooštravanja protivepidemioloških mera u Ljubljani, da neredi ne smeju naići na ravnodušnost, a kamoli na razumevanje ili odobravanje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.