Padavine neće uticati na vodostaj

Izvor: RTS, 25.Sep.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Padavine neće uticati na vodostaj

Hidrolog RHMZ Dejan Vladiković kaže da se u narednih 48 sati na području Srbije očekuje kiša i pet do deset milimetara padavina, što neće značajnije uticati na poraste vodostaja. Od sledeće nedelje stabilizacija vremena, porast temperature i Miholjsko leto.

Što se tiče bujičnih i malih vodotokova u narednih 48 sati možemo biti mirni, prenosi Tanjug.

"Velike reke poput Dunava i Save u narednim danima biće u manjem opadanju. Jedino se kod hidrološke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stanice u Šapcu na reci Savi očekuje da će vodostaj biti iznad redovne odbrane od poplava", rekao je Vladiković.

Zbog padavina koje se očekuju sutra i u subotu biće manjeg porasta vodostaja na slivu Kolubare i njenih pritoka Uba, Tamnave i Ljiga ali, kako kaže Vladiković, to je porast koji neće predstavljati problem.

Naglasio je da, nakon kiše, od nedelje sledi stabilnije vreme i smirivanje hidrološke situacije, koje će trajati narednih nedelju dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.