Pada sneg u Srbiji

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 18:40

Pada sneg u Srbiji

Početak ove sedmice doneo je Srbiji zahlađenje i pad temperature vazduha za deset stepeni.

Ovo zahlađenje praćeno je jakim severozapadnim vetrom. U većem delu Srbije padala je kiša, na višim planinama sneg. Iako je bilo padavina, nije ih bilo u većim količinama.

Današnji dan nešto više padavina doneo je istoku i jugoistoku Srbije. I dok je u nižim predelima padala kiša, na planinama je padao sneg i to uglavnom iznad 1000 metara nadmorske visine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Oko podneva prava snežna mećava zahvatila je Staru planinu. Sneg je vejao tokom celog poslepodneva, a temperatura je opala na -4°C. Sneg je bio praćen i veoma jakim severozapadnim vetrom, pa je bilo snežne vejavice i mećave.

Za nekoliko sati palo je desetak centimetara snega, što je donekle poboljšalo situaciju sa skijanjem na ovoj planini. Inače, do juče sneg se skoro otopio na ovoj planini.

Sneg će na Staroj plnini povremeno padati i tokom večeri i noći.

Kada je reč o drugim predelima Srbije, padavine se do kraja dana, tokom večeri i noći očekuju u predelima južnije od Save i Dunava i Beograda, odnosno uglavnom u južnim i centralnim predelima. Kiša će padati u nižim, sneg u planinskim predelima. Sneg će do kraja dana padati iznad 900–1000 metara nadmorske visine, da bi se tokom večeri i noći snežna granica spustila na 800 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.