Pacoli prešao most na Ibru

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2011, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli prešao most na Ibru

Novoizabrani kosovski predsednik Bedžet Pacoli izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da će tokom njegovog mandata u severnom delu Kosmeta zavladati red i zakon. Pacoli je prešao most na Ibru koji razdvaja severni od južnog dela grada, kako bi posetio naselje "Tri solitera" u severnom delu grada.

Obraćajući se okupljenim Albancima Pacoli je rekao da je cilj prelaska mosta na Ibru bio da priži podršku građanima tog dela Kosova i Metohije i pokaže da severni deo Kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mitrovice pripada Kosovu i čini njen deo.

"Za mene ne postoji pojam sever ili jug, to postoji u geografskom smislu, ali ne i politički i administrativno", rekao je Pacoli tokom prve posete Kosovskoj Mitrovici, gradu podeljenom na severni deo, naseljen većinom Srbima, i južni u kome žive isključivo Albanci.

"Došao sam da kažem da ovde mora biti uspostavljena vladavina zakona i da sam posvećen da stvorimo jednake uslove za sve građane. Ne postoji podela na severni i na ostatak Kosova", rekao je Pacoli.

Pacoli je boravio i u južnom delu grada, gde se sastao sa opštinskim rukovodstvom i ministrom unutrašnjih poslova Kosova Bajramom Redžepijem.

"Borićemo se protiv svih kriminalnih grupa koje onemogućavaju normalan život na ovoj strani, da se u budućnosti niko ne usuđuje da uperi prst u bilo kog stanovnika, bez obzira koje je etničke pripadnosti. Vi ste deo Kosova i imate podršku i posvećenost kosovskih institucija", rekao je Pacoli.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.