Pacijentima u mirijevskoj ambulanti uskoro i ORL služba

Izvor: Blic, 30.Jan.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijentima u mirijevskoj ambulanti uskoro i ORL služba

Do kraja februara će u zdravstevenoj stanici u Mirijevu početi da rade dva do tri stomatologa, specijalista otorinolaringologije, a nakon ORL službe nastojaće se da zaživi i služba oftalmologije, rekla je dr Dragana Trifunović Balanović, v.d. direktora Doma zdravlja „Zvezdara”.

– Budući da nam je grad kao osnivač donirao aparat neophodan da laboratorija radi popodne, zaposlićemo laboranta za popodnevni rad, pa pacijenti iz Mirijeva, ako lekar posumnja na hitan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slučaj, neće morati više zbog analiza da idu u dom zdravlja na Zvezdari – dodala je dr Balanovićeva.

Pacijentima koji zdravstvenu zaštitu dobijaju u zdravstvenoj stanici u Mirijevu, trenutno su na raspolaganju službe opšte medicine, kućnog lečenja, zdravstvena zaštita predškolske i školske dece, ginekologija, fizikalna medicina, interno odeljenje i laboratorija. Zdravstvene usluge pruža 30 lekara, 33 medicinske sestre, osam babica, šest terapeuta i četiri laboranta.

Dr Dragana Trifunović Balanović ističe da u i u ovoj zdravstvenoj stanici, kao i u Domu zdravlja „Zvezdara”, može da se uzme terapija za roditelje ili supružnika, a uzimanje recepta može da se zakaže i telefonom, posle čega se preuzima od medicinske sestre.

Ogranak Doma zdravlja „Zvezdara” u Mirijevu, otvoren je 16. oktobra 2009. godine, sa svojih osam službi obezbeđuje zdravstvenu zaštitu za više od 70.000 Mirijevčana, ali i pacijenata iz celog Beograda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.