Pacijenti u karantinu, stigla bolest iz Afrike!

Izvor: Mondo, 28.Avg.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijenti u karantinu, stigla bolest iz Afrike!

Pacijenti Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine stavljeni su u karantin.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

U Kliniku je primljen pacijent sa simptomima povišene telesne temperature i umora, a postoji mogućnost da se radi o nekoj tropskoj bolesti, zato što je pacijent prethodnog dana došao iz Afrike, navode za novosadski portal "021" u Kliničkom centru Vojvodine.

Iz KCV nisu naveli detaljnije na koju bolest sumnjaju.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ovoj ustanovi ističu da su preduzete sve preventivne epidemiološke mere predviđene zakonom, obaveštene sve nadležne institucije i uzeti svi laboratorijski nalazi koji su u toku.

Dodaje se da će po dobijanju laboratorijskih nalaza biti obaveštene sve nadležne službe i ukoliko bude potrebe, u skladu sa njima preduzimane dalje mere, javlja "021.rs".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Primljen pacijent u KCV, sumnja se na tropsku bolest

Izvor: RTS, 28.Avg.2015

. Na Kliniku za infektivne bolesti KCV primljen je pacijent sa simptomima povišene telesne temperature i umora. Postoji mogućnost da je reč o nekoj tropskoj bolesti s obzirom na to da je prethodni dan došao iz Afrike, navodi upravnica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine...

Nastavak na RTS...

Kopitović: Nema karantina u KCV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2015

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo doktorka Vesna Kopitović  izjavila je za RTV da na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine nema karantina, već da je u izolaciji samo jedan pacijent koji je primljen sa simptomima povišene telesne temperature i umora, a jer postoji mogućnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.