PVC stolarija za topao dom

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PVC stolarija za topao dom

Većina ljudi se naježi kada čuje samo reč zima, a kamoli kada u kući non-stop negde iz nekih ćoškova duva. Onda bi trebalo da razmislite o zameni vaših drvenih prozora sa novim PVC prozorima.

PVC stolarija pored estetskih vrednosti poseduje i najvažnija termoizolaciona svojstva. Kada pogledate nove zgrade i stambene prostore koji se tek prave, svuda je zastupljena PVC stolarija. Ona je veoma otporna na spoljne uticaje, ekonomična je i estetski se uklapa u ambijent. Naravno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << treba voditi računa i na vreme sprovoditi neke mere održavanja, da bi imala što duži vek trajanja.

Održavanje i podešavanje PVC stolarije za optimalnu toplotu u vašem domu

Minimum jednom godišnje potrebno je očistiti i podmazivati šarke, metalne delove, sisteme za zaključavanje. Postoje specijalna ulja za podmazivanje, ali može se koristiti i suncokretovo. Potom podesite PVC prozore na zimski režim. Mnogima je čudno kada čuju to, kakav je to sad zimski režim, ali to je kod PVC stolarije velika prednost što možete upravljati protokom vazduha kroz okvir prozora što obrzbeđuje dodatnu izolaciju i uštedu.

Potrebno je da podesite šraf na strani gde se nalazi ručica uz pomoć inbus ključa. Okrećite ka unutra šraf, pri okretanju šraf se pomera u odnosu na svoju osu, čime se reguliše potisna sila rama i pritiska.

Kada stavite list papira i zatvorite prozor i ako ga pri izvlačenju pocepate, odnosno ne možete da ga izvučete, onda znajte da  vam je prozor sigurno u zimskom režimu. Ali ni slučajno nemojte ostavljati prozore tokom cele godine u zimskom režimu, zato što ovako namešteni prozori izazivaju pritisak na gumu, koja onda mora da se menja. Kada prođe zima, obrnite šraf i vratite prozor u letnji režim.

Čista PVC stolarija

Već smo rekli da je održavanje PVC stolarije jednostavno i nezahtevno, ali ipak vremenom izgubi se malo sjaj. Da bi smo sprečili to da se desi i izazove nezadovoljstvo kod nas, onda je najbolje da primenjujemo savremenu tehnologiju i čišćenje. Što se tiče čišćenja prašine, jednostavna metoda  pamučne krpe natopljene sapunicom ili drugim hemikalijama.

Za PVC ramove dovoljno je prvo usisati i otkloniti nečistoće, a potom preći takođe mekanom krpom i sapunicom. A potom preći suvom krpom, ne ostavljati da se suše sami. Staklo čistite kao što ste čistili i do sad, postoje različite tečnosti za čišćenje stakla. Vrlo je bitno posvetiti pažnju za ove brave, šarke, mehanizme za zatvaranje. Brave usled kondezacije znaju da olabave i izgube svoja svojstva, tako da je veoma bitno da se čiste i obavezno podmazuju.

Što se tiče farbanja, kod PVC stolarije to ne postoji. Kupac pre kupovine bira boju. Ukoliko želite da promenite boju, lako ćete izbeći onaj specifičan miris farbe, tako što farba za PVC stolariju ne postoji. Dovoljno je da kupite foliju u istoj ili drugoj boji i da prelepite.

Nadamo se da ste na osnovu ovog teksta uočili koje su neke od prednosti PVC stolarije, a svakako da ih ima još. Toplina doma je sigurna, za održavanje je lako, nema nikakvih specifičnih zahteva. Ugradnjom PVC stolarije zajedno sa komarnicima, i leti i zimi, vaša kuća će biti pravo mesto za odmor. Zimi će vam biti veoma toplo, a leti ćete biti zaštićeni od komaraca i drugih insekata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.