PUTNICI BILI SVESNI DA POSTOJI PROBLEM SA TITANOM?! Pronađeni transkripti poslednje komunikacije s podmornice koji lede krv

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 10:14

PUTNICI BILI SVESNI DA POSTOJI PROBLEM SA TITANOM?! Pronađeni transkripti poslednje komunikacije s podmornice koji lede krv

Prema transkriptu, u 9.28 je posada Titana primetila alarm sa sistem za posmatranje.

Snimke ekrana onoga što je navodno poslednja komunikacija podmornice Titan pre njenog tragičnog uništenja postale su viralne.

Na tim se snimmcima navodno vide poslednje reči člana posade podmornice, veroatno šefa OceanGatea Stocktona Rusha, i tima na matičnom brodu Polar Prince.

Dokument je izazvao zabrinutost, najviše zbog toga što se čini da su putnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bili svesni da postoji neki problem s podmornicom 18 minuta pre razorne implozije.

Dok se autentičnost tih transkripata još uvek preispituje i osporava, mnogi kažu da je sadržaj veroatno pravi s obzirom na informacije koje su već o Titanu dali stručnjaci, uključujući i redatelja Titanica, Jamesa Camerona.

Jedna je korisnica TikToka, koja je podelila te snimke, rekla da ih nije podelila samo radi lajkova.

- Osećala sam da je ovo vrlo uverljivo, bez obzira na to jesu li dokumenti pravi, no sve se slaže s onim što su stručnjaci već rekli da se dogodilo - rekla je.

Dijalog počinje u 7.52 ujutro, kada brod kaže petero članova posade Titana da su spremni za spuštanje do olupine Titanica.

- Uživajte u spuštanju, gospodo - kaže im se s broda Polarni princ, a zatim ih se upućuje da izvrše proveru sistema, nakon čega su dobili zeleno svetlo za nastavak.

- Svi sistemi funkcioniraju normalno. U dobroj smo formi. Nastavljamo spuštanje prema planu - objavljeno je u 8.34 ujutro.

Oko 15 minuta kasnije potvrđeno je da je sve stabilno i da se spuštanje nastavlja prema planu.

Nakon što je prošlo 75 minuta spuštanja, opet je rečeno da je sve pod kontrolom i da uživaju u vožnji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.