PUTINOVI S-300 RAZNELI PRIGOŽINOV AVION?! Pogledajte gde se srušila letelica - SIMBOLIKA JE OČIGLEDNA?! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2023, 23:00

PUTINOVI S-300 RAZNELI PRIGOŽINOV AVION?! Pogledajte gde se srušila letelica - SIMBOLIKA JE OČIGLEDNA?! (VIDEO)

Svi su poginuli

Mediji prenose da je Prigožinovo ime na spisku putnika, ali nije poznato da li je on zaista bio u avionu. Manje od dva meseca posle neuspelog pokušaja državnog udara, Jevgenij Prigožin, vlasnik privatne ruske formacije Vagner i nosilac titule Heroj Rusije, koju je lično dobio od Putina, je poginuo pod neobjašnjivim okolnostima, u avionskoj nesreći!

Misterija se nastavlja, jer ruski, i nezavisni i režimski mediji navode da se njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ime nalazi na spisku putnika, ali se ne zna da li je zaista bio u avionu!

Doduše, čak su i ruski novinari iznenađeni brzinom kojom je rusko Ministarstvo vazdušnog saobraćaja objavilo da je Prigožin na spisku putnika. Ruska opoziciona političarka Ksenija Sobčak, pozivajući se na svoje izvore, piše na svom Tviteru da je Prigožin "sigurno bio" u avionu, a portal Meduza navodi da je kolaboracionistički proruski šef Zaporožja Vladimir Rogov rekao da je razgovarao sa nekima od "muzičara", kako se u žargonu zovu Vagnerovi plaćenici, koji su mu potvrdili smrt Jevgenija Prigožina i Dmitrija "Vagnera" Utkina. Kako prenosi ruski portal Fontanka, ostali putnici su takođe bili komandanti Vagnera.

⚡️ Самолёт, который разбился в Тверской области, принадлежит Евгению Пригожину, утверждают издание Baza и журналистка Ксения Собчак. На борту бизнес-джета Embraer, как утверждается, были 7 человек, они погибли.

Видео: соцсети pic.twitter.com/EzyZ3PbVT8

— ЭХО (@echofm_online) August 23, 2023

Ruski nezavisni portali Baza i Maš objavili su da je jedna od verzija "pada" aviona teroristički napad. Neki svedoci nesreće potvrdili su medijima da je avion "eksplodirao u vazduhu".

Portal Maš piše da su očevici pre pada aviona čuli "dve snažne eksplozije". Posle eksplozije, avionu je otpalo krilo. Prema jednoj verziji, uzrok eksplozije bio je teroristički napad na sam avion, piše portal Baza. Prema FlightRadar-u, avion je nestao sa radara već tokom penjanja.

Vojni analitičar Jurij Feodorov kaže za portal da je primetio da putanja pada aviona (trenutak snimljen na snimku) može ukazivati na eksploziju u avionu. Sumnja se, međutim, u verziju sa "paljbom sa zemlje" jer se na snimku ne vidi nikakav trag projektila. Izvor portala Baza tvrdi da piloti nisu obavestili dispečere ni o kakvoj vanrednoj situaciji.

Međutim, nezavisni ruski medij na engleskom, Moscov Times, iz izvora bliskog ruskoj vladi, siguran je da ono što se dogodilo, kao i mesto pada Prigožinovog aviona, nije slučajno (selo u kojem se srušio avion je koji se nalazi 50-ak kilometara od rezidencije ruskog predsednika Vladimira Putina u Valdaju) – "najverovatnije je simbolična kazna Jevgenija Prigožina za pobunu".

- Nedaleko od predsedničke rezidencije u Valdaju nalaze se četiri diviziona S-300 koji čuvaju nebo nad rezidencijom. Sve je logično - rekao je visoki izvor za Moskva tajms.

- Pogledajte kako je pao - jednostavno je oboren. Avion je upravo izgubio putanju - rekao je izvor. Od kada je pokušao vojni udar, Jevgeniju Prigožinu je savetovano da ne prilazi prozorima, oni mogu biti nestabilni u Rusiji, ali očigledno znaju i kako da ponište kočnice na ruskim. avioni, kada su nepodesni za njih putnike.

Prema planespotters.net, Vagner grupa je kupila zlokobni avion Embraer (ERJ-135) u septembru 2020. Novinar Andrej Zaharov tvrdi da se Prigožin u sredu, 23. avgusta, vratio iz Afrike zajedno sa celim komandnim sastavom svoje privatne vojske, a mediji su objavili i njegov snimak iz "neke pustinje".

Neposredno nakon vesti o rušenju Prigožinovog aviona, Vladimir Putin je prisustvovao svečanoj akademiji u čast 80. godišnjice Kurske bitke u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NAMERNO JE TU SRUŠEN? Mesto pada Prigožinovog aviona podgrejalo spekulacije: "OVO JE SIMBOLIČNA KAZNA"

Izvor: Blic, 24.Avg.2023, 14:00

Trebalo je, dakle, ni dva meseca, od neuspelog pokušaja puča, da njegov "lider" Jevgenij Prigožin vlasnik privatne ruske režimske plaćeničke vojske Vagner i nosilac zvanja Heroj Rusije koji je lično dobio od Putina - pogine, pod neobjašnjivim okolnostima u avionskoj nesreći.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.