PUTINOV ŠAH-MAT ZABLISTAO U PUNOM SJAJU: Predstavljena revolucionarna bespilotna verzija Su-75! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2023, 07:19

PUTINOV ŠAH-MAT ZABLISTAO U PUNOM SJAJU: Predstavljena revolucionarna bespilotna verzija Su-75! (FOTO/VIDEO)

Moćno oružje Rusije

U brzom dobu tehnologije, značaj bespilotnih letelica brzo raste, a Rusija je sada otkrila da radi na bespilotnoj varijanti najnovijeg lovca Su-75.

Tokom foruma "Armija-2023", održanog u demonstracionoj bazi aerodroma Kubinka, Rusija je prvi put predstavila maketu svoje najnovije kreacije, lovca Su-75 "Šah-mat" u bespilotnoj varijanti.

Takvo otkriće izazvalo je ogromno iščekivanje i radoznalost među >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << onima koji su željni da prvi put vide dizajn ovog bespilotnog lovca. Bespilotni Su-75 šah-mat, na početnoj inspekciji, čini se da je upadljiva varijanta. Ova pretpostavka je u skladu sa širokim spektrom naoružanja koje je već dizajnirano za ovaj borbeni avion. Takva alternativa najavljuje mogućnost revolucije u vojnoj avijaciji, obuhvatajući prednosti visoke preciznosti i manevrisanja u operacijama bez posade.

Su-75 Checkmate Unmanned Version Model. pic.twitter.com/9D2pxfibVm

— Sukhoi Su-57 "Checkmate"♟️👑Z (@75Sukhoi) September 1, 2023

Uključivanje bespilotnih borbenih aviona čini suštinski element strateških planova mnogih nacija i čini se da Rusija drži korak sa ovim savremenim trendom. Ova adaptacija bi mogla značajno da poboljša vazdušnu patrolu i efikasnost nadzora, čime bi se promovisala razumnija upotreba oružja i resursa.

Mora se uzeti u obzir da bi bespilotne varijante borbenih aviona mogle da odstupaju od njihovih verzija sa posadom. Kao što se može videti na maketi, Su-75 Šah-mat pokazuje izmene na svojim krilima i repu, što se verovatno pripisuje optimizaciji za automatizovani rad.

Implementacija ravne mlaznice, srodne S-70 Okhotnik, takođe je verovana. To bi moglo poboljšati aerodinamičku efikasnost i upravljivost drona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.