PUTIN UVEO RUSIJU U ZLATNO DOBA: Ostvaren istorijski maksimum po pitanju finansija

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2021, 21:58

PUTIN UVEO RUSIJU U ZLATNO DOBA: Ostvaren istorijski maksimum po pitanju finansija

Prethodi rekord je postavljen 3. septembra

Međunarodne rezerve Rusije su od 15. do 22. oktobra porasle za 0,2 odsto i iznose 621,6 milijardi dolara, što je novi istorijskih maksimum, navodi se u saopštenju Centralne banke Rusije.

Prema tome, za sedmicu dana međunarodne rezerve Rusije povećale su se za 1,3 milijardi dolara.

(620,8 milijardi dolara).

Međunarodne (zlatne i devizne) rezerve Rusije predstavljaju visokolikvidne strane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aktive kojima raspolažu Banka Rusije i Vlada. Rezerve čine monetarno zlato, posebna prava vučenja, rezervna pozicija kod MMF-a i sredstva u stranoj valuti (ostala rezervna sredstva).

Međunarodne rezerve Rusije su u 2020. godini porasle za 7,5 odsto i u januaru ove godine su iznosile 595,8 milijardi dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.