PUTIN UVEK REŠI STVAR! RUSIJA BUŠI DNO AZOVSKOG MORA: Krim može da odahne, pakleni plan Kijeva pada u vodu iz Dnjepra

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 20:32

PUTIN UVEK REŠI STVAR! RUSIJA BUŠI DNO AZOVSKOG MORA: Krim može da odahne, pakleni plan Kijeva pada u vodu iz Dnjepra

Vlada Rusije je izdvojila ogromna sredstva

Ruski geološki holding "Rosgeologija" namerava da buši dno Azovskog mora u dubinu do 500 metara kako bi utvrdili kvalitet i zapreminu vode za piće koja je otkrivena ispod Azovskog mora, saopštila je pres-služba kompanije.

- Prvi put se sprovodi geološka potraga za vodom u Azovskom moru i prvi rezultati bušenja potvrđuju hipoteze naučnika o postojanju rečnih paleo kanala ispod Azovskog mora i o tome da u njima postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zalihe podzemnih voda - izjavio je generalni direktor "Rosgeologije" Sergej Gorkov.

Kako je precizirao, bušenja će se izvoditi nedaleko od obale. Ranije je vicepremijer Rusije Marat Husnulin saopštio da su ispod Azovskog mora na dubini od oko 100 metara dobili prvu seriju pijaće vode čiji se kvalitet proverava u moskovskoj laboratoriji. Time je poluostrvo Krim obezbeđeno pijaćom vodom u naredne dve godine, rekao je Husnulin, istakavši da se potraga za vodom nastavlja.

Ukrajina je nakon prisajedinjenja Krima Rusiji jednostrano obustavila snabdevanje vodom za piće iz Dnjepra kroz Severni krimski kanal odakle su se građani ranije snabdevali sa 85 odsto pijaće vode. Kako bi rešila problem, ruska vlada je izdvojila 50 milijardi rubalja (preko 576 miliona evra).

Kako je saopšteno, deficit vode na Krimu je eliminisan. Vlada Rusije u julu je izdvojila dodatna sredstva "Rosgeologiji" za geološka istraživanja u Azovskom moru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.