PUTIN U NEVERICI: Jedno pitanje na konferenciji za medije šokiralo ruskog predsednika (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2023, 16:34

PUTIN U NEVERICI: Jedno pitanje na konferenciji za medije šokiralo ruskog predsednika (VIDEO)

Putin je dodao da bi želeo da Rusija postane jedan od lidera u ovoj oblasti u svetu.

Prilikom održavanja još jedne Putinove maratonske konferencije i odgovaranja na pitanja, pored važnih tema koje je slušao ceo svet, jedna je pomalo promakla.

Reč je o odgovoru ruskog predsednika Vladimira Putina na pitanje o insinuacijama koje brojni zapadni mediji iznose o njemu, a to je da ima dvojnike, koje često koristi. To pitanje je postavio "Putin" Putinu, odnosno, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << AI verzija ruskog predsednika, koja mu se obratila putem ekrana.

Još dragoceniji je bio trenutak kada je Putin shvatio da mu pitanje postavlja "Putin". To su zabeležile i brojne kamere koje su pratile ovogodišnju veliku konferenciju Vladimira Putina u okviru koje odgovara na pitanja građana i medija, a kojih je ove godine pristiglo preko 1.500.000.

"Veštački Putin" je onog originalnog pitao šta misli o tome da ima dvojnika. Dok je izgovarao to pitanje, pravi Putin je podigao pogled i na trenutak ostao šokiran.

Putin shocked by #AI stunt! Russian President Vladimir #Putin was briefly lost for words when confronted with an AI-generated ‘double’. pic.twitter.com/UKA6jRiIzd

— CGTN Europe (@CGTNEurope) December 14, 2023

Ali, brzo se sabrao pa svom dvojniku odgovorio:

- Može izgledati kao ja, koristiti moj glas, ali samo jedna osoba može govoriti kao ja i koristi moj glas, a to ću biti ja.

On je ipak kazao da "nije moguće zaustaviti razvoj veštačke inteligencije", kao ni onog "najvišeg vida" ove inteligencije koji joj omogućava da oseća mirise i ukuse i da ima sposobnost da samu sebe razvija.

- To znači da je onda potrebno uspostaviti prevlast nad veštačkom inteligencijom, odnosno, biti u stanju da njome upravljamo - objasnio je Putin.

On je dodao da bi želeo da Rusija postane jedan od lidera u ovoj oblasti u svetu.

- Šta će se kasnije desiti, kakva je budućnost svega toga – to niko ne zna. Takva je danas realnost. Možemo da govorimo o ograničenjima i dogovorima između različitih lidera u ovoj sferi kako ne bi došlo do situacije opasne za čovečanstvo. Tako je bilo i kada se nuklearna energija iskoristila za pravljenje nuklearne bombe, pa su sve države onda shvatile da moraju da se dogovaraju - poručio je šef Kremlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.