PUTIN SE OGLASIO O BOMBARDOVANJU SRBIJE: To je ogromna tragedija, započeli su...

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2024, 12:57

PUTIN SE OGLASIO O BOMBARDOVANJU SRBIJE: "To je ogromna tragedija, započeli su..."

Ruski predsednik izneo stav o zločinačkoj akciji
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je bombardovanje Jugoslavije pre 25 godina velika tragedija i ocenio da su dejstva Zapada bila nedopustiva i da su, u suštini, pokrenula rat u Evropi.
- To je ogromna tragedija. To što je učinio Zapad je generalno nedopustivo. Bez ikakve rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija direktno su započeli vojna dejstva, rat, u suštini, u centru Evrope - rekao je Putin u intervjuu za film „Beograd“ televizijskog kanala „Rusija“.
Vazdušni napadi NATO snaga na Srbiju, odnosno tadašnju SRJ, počeli su na današnji dan pre 25 godina – 24. marta 1999. godine. Procenjeno je da je poginulo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.