PUTIN RASPOREDIO BASTIONE NA KURILSKIM OSTRVIMA: Stigli desantni brodovi i vojska, prvi put u borbenoj pripravnosti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2021, 20:50

PUTIN RASPOREDIO "BASTIONE" NA KURILSKIM OSTRVIMA: Stigli desantni brodovi i vojska, prvi put u borbenoj pripravnosti!

Dobili su jasan zadatak

Rusija je rasporedila svoj obalski protivraketni sistem "Bastion" na udaljenom delu Kurilskih ostrva u Pacifiku u blizini Japana, saopštila je ruska pacifička flota. Kako je saopšteno Rusija je velikim desantnim brodovima dopremila opremu i osoblje na udaljeno ostrvo Matua u centralnom delu ovog ostrvskog lanca.

- Timovi obalske raketne odbrane sistema Bastion Pacifičke flote su po prvi put raspoređeni na ostrvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Matua i nalaze se u borbenoj pripravnosti. Raketno osoblje Pacifičke flote će biti danonoćno na straži na ovom udaljenom ostrvu u centralnom delu Kurilskog grebena kako bi vršilo kontrolu susednih voda i moreuza - navodi se u saopštenju ruske vojske, prenosi TAS S.

Japan polaže pravo na južna Kurilska ostrva pod ruskom kontrolom, koja Tokio naziva Severnim teritorijama, a dve zemlje u sporu su oko toga još od kraja Drugog svetskog rata, što ih je sprečilo da potpišu zvanični mirovni sporazum.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO: Srpska verzija raketnog sistema PVO Strela-10M

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.