PUTIN POTPISAO NOVI UKAZ: Rusija postaje nepobediva vojna sila, više ništa neće biti isto, objavljena tačna brojka

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2023, 21:20

PUTIN POTPISAO NOVI UKAZ: Rusija postaje nepobediva vojna sila, više ništa neće biti isto, objavljena tačna brojka

Putin je naložio Vladi Rusije da Ministarstvu odbrane dodeli budžetska sredstva iz federalnog budžeta, neophodna za realizaciju ukaza

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o utvrđivanju broja redovnih pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije, saopštio je Kremlj.

Prema ukazu, Oružane snage Rusije činiće 2. 209.130 jedinica, odnosno, 1.320.000 vojnika.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je povećanje borbenog sastava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i broja redovnih vojnika Oružanih snaga adekvatna reakcija na agresivnu aktivnost NATO.

Takođe se ističe da se povećanje broja pripadnika ruskih snaga realizuje po etapama na račun građana koji izražavaju želju da služe vojnu službu po ugovoru. Ministarstvo naglašava da se ne planira značajno povećanje poziva građanima u stalnu vojnu službu, kao i da mobilizacija nije predviđena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.