PUTIN PONAVLJA PREDLOG O SAMITU NUKLEARNE PETORKE: Neophodan razgovor o problemima očuvanja sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 15:16

PUTIN PONAVLJA PREDLOG O SAMITU NUKLEARNE PETORKE: Neophodan razgovor o problemima očuvanja sveta

Putin je u januaru izašao sa idejom o održavanju samita "nuklearne petorke" SB UN, koju čine, uz Rusiju, i Francuska, Velika Britanija, SAD i Kina

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da bi održavanje samita pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN bilo korisno, ističući da se u međunarodnim pitanjima nakupilo mnogo nejasnoća koje zahtevaju da se njima pozabave upravo te zemlje.

- Mnogo je nejasnoća u međunarodnim poslovima koje zahtevaju stalnu pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vodećih zemalja sveta, nuklearnih država. I zato bi takav susret, s moje tačke gledišta, pravovremen, potreban i bio bi koristan - rekao je Putin za TV "Rusija1".

.

Prema njegovim rečima, neophodan je razgovor o problemima očuvanja sveta, jačanja globalne i regionalne bezbednosti, kontroli strateškog naoružanja, zajedničkim naporima u borbi protiv terorizma i drugim izazovima.

Zainteresovanost za samit iskazale su sve članice te grupe, a kako je rečeno u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije vreme i mesto održavanja samita biće utvrđeno nakon što se usaglasi dnevni red.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.