PUTIN O HAPŠENJU U FIFA: Očigledan pokušaj da se spreči Blaterov reizbor

Izvor: Kurir, 28.Maj.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN O HAPŠENJU U FIFA: Očigledan pokušaj da se spreči Blaterov reizbor

Čudno je što su međunarodni zvaničnici uhapšeni na zahtev američke strane, a ceo slučaj nema nikakve veze sa Amerikom, kaže predsednik Rusije

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusiju ne dotiče skandal u FIFA, ali je prokomentarisao da je hapšenje čelnika te fudbalske asocijacije u najmanju ruku čudno.

"Znamo da se u petak bira predsednik FIFA i da je gospodin (Sep) Blader imao sve šanse za reizbor. I znamo da je on trpeo strahovite >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pritiske da zabrani da se u Rusiji održi Svetsko prvenstva 2018. godine. Njegov principijelan stav bio je da sport i politika moraju da budu odvojeni", kazao je Putin.

#RT #Путин #ФИФА #скандал #коррупция #США

Predsednik Rusije kaže da se potpuno slaže s takvim stavom.

"Što se tiče hapšenja, čudno je to što su uhapšeni zbog korupcije na zahtev američke strane. Ko je uhapšen? Međunarodni zvaničnici. Možda je neko od njih i zgrešio, ne znam, ali to nema veze sa SAD. Niti su ti zvaničnici američki državljani niti se to dogodilo na američkoj teritoriji. Ovo je još jedan očigledan pokušaj da se nadležnost jedne države proširi na druge zemlje. I naravno, ne sumnjam u to da je ovo očigledan pokušaj da se spreči reizbor gospodina Blatera za predsednika FIFA, što je flagrantno kršenje principa funkcionisanja međunarodnih organizacija", smatra Putin.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Putin: SAD ruše Blatera i SP u Rusiji

Izvor: B92, 28.Maj.2015

Predsednik Rusije Vladimir Putin kritikovao je SAD zbog hapšenja čelnika FIFA istakavši da nemaju nadležnost van svoje zemlje...Švajcarske vlasti su po nalogu državnog tužioca SAD uhapsile šestoricu čelnika FIFA, od ukupno 14 osumnjičenih za korupciju u fudbalu..."To je još jedan pokušaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.