PUTIN DAO JASNE DIREKTIVE RUSKIM OBAVEŠTAJCIMA: Evo šta će biti prioritet ruskih obaveštajnih službi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN DAO JASNE DIREKTIVE RUSKIM OBAVEŠTAJCIMA: Evo šta će biti prioritet ruskih obaveštajnih službi (VIDEO)

Putin je rekao i da Rusija mora da se zaštiti od sajber pretnji kao i da osigura bezbedan razvoj pete generacije komunikacionih tehnologija i satelitskih komunikacija.

Neke zemlje su već razvile specijalne centre za izvođenje sajber-napada i razvijaju strategije preventivne upotrebe sajber-sredstava, upozorio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku u sedištu FSB-a.

Aktivnosti stranih obaveštajnih službi u Rusiji nisu smanjene i Federalna služba bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mora da zaštiti informacije o najnovijim sistemima oružja, poručio je Vladimir Putin, koji je nedavno izjavio da je rusko hipersonično oružje obesmislilo napore drugih zemalja.

- Vaša misija je da delujete efikasno, pouzdano i obratite naročitu pažnju na zaštitu informacija o našim najnovijim oružanim sistemima, novim vojnim i industrijskim tehnologijama, kao i inovativnom naučnom istraživanju koje našoj naciji daju konkurentnu prednost - rekao je Putin na sastanku FSB-a.

Российский лидер Владимир Путин заявил, что необходимо защищать информацию о новейших вооружениях РФ. А кроме того, нужно уделять особое внимание защите информации об инновационных научных разработках в нашей стране. "Создают преимущество нашей стра…https://t.co/KQrZ1iJEBp

— Телеканал Царьград (@tsargradtv) February 20, 2020

Prema njegovim rečima, neke zemlje su već razvile specijalne centre za izvođenje sajber-napada i razvijaju strategije preventivne upotrebe sajber-sredstava.

- S obzirom na brz razvoj digitalne tehnologije, moć takvog informatičkog oružja samo će porasti. Treba ne samo to da uzmemo u obzir, već i da obavljamo svoje dužnosti da unapred zaštitimo interese Rusije - rekao je Putin.

Takođe je pozvao FSB da se bori protiv podsticanja nasilja i nacionalizma i verske mržnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.