PUŠENJE ILI ZNANJE: Studenti koji uživaju travu imaju bolje ocene!

Izvor: Kurir, 31.Mar.2014, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUŠENJE ILI ZNANJE: Studenti koji uživaju travu imaju bolje ocene!

-Kanabis se u prošlosti često vezivao uz problematična ponašanja, ali se trend promenio, kažu naučnici

TORONTO - Uživaoci trave daleko su uspešniji u akademskom smislu od pušača cigareta, rezultati su novog istraživanja koje je odmah uzburkalo duhove.

U jednom od najopsežnijih istraživanja ikad sprovedenom o posledicama uživanja trave naučnici sa Univerziteta u Torontu su zaključili da ljubitelji ove lake droge u proseku dobijaju bolje ocene od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pušača cigareta!

- Kanabis se u prošlosti često vezivao uz problematična ponašanja, ali se trend promenio, otkriva asistent Majkl Čalton, stručnjak za epidemiologiju i javno zdravlje i dodaje.

- Mladi konzumenti cigareta verovatno će postizati lošije rezultate u školi i upustiće se u socijalno devijantna ponašanja poput vandalizma, krađa ili fizičkih napada - dodaje Čalton, prenosi Dejli mejl.

Stručnjaci su analizirali podatke koje je tokom nekoliko decenija prikupljao Centar za zaisnosti i mentalno zdravlje u kanadskoj provinciji Ontario. Podaci su objavljeni u lokalnom listu.

Naučnici su otkrili da je konzumiranje trave svoj vrhunac doseglo pre desetak godina, dok je proteklih godina  korišćenje postalo normalno pa tinejdžeri sve češće smatraju da je trava manje štetna od cigareta.

Zanimljivo je da je istraživanje pokazalo i da 92 odsto pušača cigareta istovremeno puši i travu, dok tek 25 odsto pušača trave istovremeno puši i cigarete. Ti koji istovremeno puše i cigarete i travu verojatno neće imati dobar akademski uspeh.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.