PURDA U SRBIJI, AKO HRVATI NE ZATRAŽE IZRUČENJE

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PURDA U SRBIJI, AKO HRVATI NE ZATRAŽE IZRUČENJE

BEOGRAD - Ministarska pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da ukoliko Hrvatska u narednih 10 dana od Bosne i Hercegovine ne zatraži izručenje Tihomira Purde, to će učiniti Srbija.

Ističući da prepuštanje dokaza hrvatskom pravosuđu ne znači da se srpsko pravosuđe potpuno povlači iz tog slučaja, ona je precizirala da će Državnom tužilaštvu Hrvatske biti prosleđena na razmatranje dokumentacija o predmetu Purda, koji se sa još dvojicom ljudi sumnjiči za ratni zločin >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nad Srbima u Borovom Naselju kod Vukovara.

- Ukoliko u narednih 10 dana Hrvatska ne zatraži izručenje Purde, koji je u ekstradicionom pritvoru u Bosni i Hercegovini, to će učiniti Srbija. Slučaj na neki način, ovde se nalazi u fazi mirovanja i mi imamo pravo nadzora i sagledavanja šta je učinjeno na nivou njihovog pravosuđa, mi taj postupak možemo ponovo aktivirati ovde, rekla je Malovićeva za B92.

Mostarski advokat Josip Muselimović, branilac vukovarskog veterana Tihomira Purde, podneo je  zahtev za Purdino oslobađanje iz ekstradicionog pritvora.

Zahtev je podnet na osnovu rezultata razgovora koje su u sredu u Zagrebu vodili ministri pravde Srbije i Hrvatske Snežana Malović i Dražen Bošnjaković, preneli su hrvatski elektronski mediji.

- Dve strane su postigle dogovor da Srbija Purdin slučaj prepusti hrvatskom sudstvu radi mogućeg procesuiranja, rekao je Muselimović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.