PUPS nije nezadovoljan koalicijom

Izvor: B92, 24.Dec.2013, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS nije nezadovoljan koalicijom

Beograd -- PUPS nema zamerke za koaliciju sa SPS i JS, a o eventualnim koalicijama za izbore nije bilo reči, kaže Milan Krkobabić, zamenik predsednika te partije.

''Bio bih neozbiljan kada bih u ovom trenutku rekao kako će biti sutra ili prekosutra, ili narednog meseca'', rekao je on za ''Politiku''.

Krkobabić je dodao da to kada će i da li će biti izbora, ne zavisi od PUPS-a, što ne znači da ih ne očekuju, a najbolje što u takvoj situaciji može da se radi jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se obavljaju poslovi za koje je preuzeta odgovornost.

On tvrdi da o koalicijama za izbore nije bilo reči, da su zadovoljni sadašnjim partnerima sa SPS-om i JS-om, a da li će doći do promena ne može da kaže u ovom trenutku.

Na pitanje da li će PUPS podržati rešenja iz Nacrta zakona po kojem se povreda na radu, takoreći, kažnjava, Krkobabić je rekao da PUPS nije odlučujući i ključni deo skupštinske većine da bi mogao da samostalno kreira tu politiku, ali da će učiniti sve da razgovori o tome proteknu u fer atmosferi i da se čuju sve strane.

''Nije nama o glavu da moramo da usvojimo tako važan zakon za mesec, ili dva. Hajde da čujemo i mišljenja evropskih stručnjaka'', rekao je Krkobabić.

Krkobabić je objaanio da se razlikuju država socijalne pravde i odgovornosti, za koju se zalaže PUPS, i povampireni neoliberalni koncept. Prema njegovom mišljenju, ni najjača stranka u Srbiji (SNS) nije za ovaj drugi koncept države, jer je, naprotiv, od njih čuo da postoji snažna briga za socijalno ugrožene i za penzionere, i to direktno.

Krkobabić je objasnio da mu je Aleksandar Vučić, kada je prekomponovana vlast garantovao za socijalni program u Beogradu. ''Samo je PUPS tražio tu garanciju, druge partije nisu, a Vučić je bio garant tog koncepta'', dodao je Krkobabić i naveo da on, u tom smislu ne može da bude nezadovoljan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milan Krkobabić: PUPS nema zamerku za koaliciju sa SPS i JS

Izvor: Blic, 24.Dec.2013

Partija ujedinjenih penzionera Srbije nema zamerke za koaliciju sa SPS i JS, a o eventualnim koalicijama za izbore nije bilo reči, kaže Milan Krkobabić, zamenik predsednika te partije...''Bio bih neozbiljan kada bih u ovom trenutku rekao kako će biti sutra ili prekosutra, ili narednog meseca'', rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.