PUKOM SREĆOM IZBEGLA SIGURNU SMRT: Pokušan atentat na potpredsednicu Argentine (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2022, 07:49

PUKOM SREĆOM IZBEGLA SIGURNU SMRT: Pokušan atentat na potpredsednicu Argentine (VIDEO)

Naoružani muškarac uperio je pištolj u bivšu predsednicu i aktuelnu potpredsednicu Argentine Kristinu Kiršner.

Napadač je priveden, gospođa Kiršner nije povređena. Motivi navodnog počinioca nisu utvrđeni. Predsednik Argentine Alberto Fernandez nazvao je incident pokušajem ubistva.

Incident se dogodio juče, 1. septembra, u blizini kuće potpredsednice u oblasti Buenos Ajresa. Gospođa Kiršner je razgovarala sa pristalicama, a u nekom trenutku nepoznata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osoba iz mase uperila je pištolj u nju. Povukao je obarač, ali pištolj nije opalio, prenosi Todo Noticias. Priveli su ga pripadnici obezbeđenja.

Prema preliminarnim podacima, muškarac je identifikovan kao 35-godišnji brazilski državljanin Fernando Andres Sabag Montiel. Bio je naoružan pištoljem Bersa Thunder 380. Kako saznaje portal Infobae, muškarac ima krivični dosije - policija mu je 2021. godine pronašla nož u automobilu.

Predsednik Argentine Alberto Fernandez rekao je da je bilo pokušaja ubistva Kristine Kiršner i nazvao to "najgorim događajem od obnove demokratije".

Napad na Kristinu Kiršner osudili su i predsednik Venecuele Nikolas Maduro, predsednik Kube Migel Dijaz-Kanel, predsednik Bolivije Luis Arse, predsednik Čilea Gabrijel Borić i bivši brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva.

U Argentini, gospođa Kiršner je optužena za korupciju. Smatra se organizatorom kriminalne šeme za sprovođenje infrastrukturnih projekata u periodu 2007-2015. kada je bila predsednica. U predmetu je još 12 optuženih. Tužilac je na saslušanju u avgustu zatražio od Kristine Kiršner kaznu od 12 godina zatvora i kaznu od milijardu dolara, kao i doživotnu zabranu obavljanja javnih funkcija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.