PUKNI ZORO Stotine mladih na sahrani dečaka iz Obrenovca, jecaji i grmljavina odzvanjali grobljem

Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PUKNI ZORO" Stotine mladih na sahrani dečaka iz Obrenovca, jecaji i grmljavina odzvanjali grobljem

Nekoliko stotina ljudi, među kojima je veliki broj mladih, okupilo se ne Novom groblju u Obrenovcu kako bi na večni počinak ispratili Dragana Tešića, tinejdžera koji je prekjuče poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Obrenovcu, i to na svoj 15-ti rođendan.

U drvenom sanduku sa belom čipkom oko njega i jecajima, dečak je ispraćen na večni počinak.

Na sahrani nije prisustvovao sveštenik, a mladića su na večni počinak govorom ispratili njegov drug >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz odeljenja i učiteljica.

Pročitajte još:

Dečakova baka jecala je kraj njegovog groba, a jedan od drugova je na molbu dečakovog oca drhtavim glasom otpevao pesmu "Pukni zoro".

Majka preminulog tinejdžera zahvalila se dečaku uz reči: "Sigurno si mu ispunio želju, sine moj".

Sunce koje je sijalo danas, tokom sahrane je nestalo i nad nebom iznad Obrenovca su se nadvili tamni oblaci i pala je jaka kiša. Obrenovčani su komentarisali da "i nebo plače nad Draganom."

Sahrani je prisustvovao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Prethodno, juče ispred svog stana baka Slobodanka, je neutešno jecala.

- Sve si želje ispunio, upisao si dizajnersku školu. Mlađi brat pita “kad će moj Gaga kući”. Ima pet godina, kako da mu kažemo da si otišao...

Dragan Tešić je u poginuo u ponedeljak rano ujutru kada je automobil u kojem je bio sa još trojicom drugara udario u kućni zid i uleteo u igraonicu u Obrenovcu.

U ovoj stravičnoj nesreći poginuo je i Stanislav Petković (23), koji je preminuo juče u Kliničkom centru u Beogradu, gde je sa teškim povredama primljen posle udesa. Dvojica dečaka koji su kobne noći bili s njima u kolima povređeni su, ali su van životne opasnosti.

Stradali mladići su u nedelju uveče izašli sa drugarima N. M. (15) i A. P. (16) kako bi proslavili Draganov rođendan, koji je iz Kragujevca došao kod bake Slobodanke u Rojkovac, nedaleko od Obrenovca. Za tu priliku A. P. je od oca krišom uzeo džip.

Pretpostavlja se da su mladići te noći pili i kad su u ponedeljak rano ujutru došli na obrenovačku raskrsnicu, vozač “džipa” je izgubio kontrolu i automobilom pri velikoj brzini je udario u zid zgrade. Veruje se da je u trenutku nesreće preminuli Stanislav, koji je bio za volanom, umesto da pritisne kočnicu, slučajno dodao gas.

Baka poginulog Dragana juče je ceo dan čvrsto držala sliku unuka i drhtavim glasom se pitala šta će sada bez njega.

- Jao, moj sine, baba ti je kupila patike, a ni dva dana ih nisi nosio. Rekla sam ti da ih čuvaš za maturu, a ti meni kažeš samo dan, dva... Drugi dan nisi doživeo, doneli su te kući bez patika... Danas sam ti druge kupila... Jao, sine moj - plakala je neutešno Slobodanka.

U domu Petkovića u Obrenovcu juče nije bilo nikog. Komšije su u neverici pričale o Stanislavu ističući da je bio mladić za primer.

- Živeo je sa majkom i sestrom. Njih dve su za njegovu smrt saznale tako što im je stigao telegram iz bolnice. Svima je pomagao. Tragedija - pričaju komšije.

Dvojica dečaka koji su bili sa Stanislavom i Draganom sada su dobro, mada je, kako navode u Urgentnom centru, N. M. bio zbog unutrašnjeg krvarenja ozbiljno životno ugrožen.

- Sada je svestan i dobro je, dok je A. P. zadobio samo lakše telesne povrede - rekli su u ovoj ustanovi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAHRANJEN DRAGAN TEŠIĆ (15): Jecajima i pesmom Pukni zoro oprostili se od nastradalog dečaka

Izvor: Kurir, 15.Jun.2016

...U drvenom sanduku sa belom čipkom oko njega dečak je ispraćen..Mladića su na večni počinak govorom ispratili njegov drug iz odeljenja i učiteljica..Na molbu dečakovog oca, njegov drug je drhtavim glasom otpevao pesmu "Pukni zoro"..Sunce koje je sijalo tokom sahrane je nestalo i nad nebom iznad...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.