PUKLI SU TOTALNO! Huti objavili JEZIVE SNIMKE NEVIĐENOG MASAKRA saudijskih OKUPATORA I PLAĆENIKA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUKLI SU TOTALNO! Huti objavili JEZIVE SNIMKE NEVIĐENOG MASAKRA saudijskih OKUPATORA I PLAĆENIKA (VIDEO)

Jemenski pobunjenici Huti objavili su video snimke napada za koji tvrde da su ga izveli unutar Saudijske Arabije.

Ranije su izjavili da su zarobili hiljade vojnika, uključujući i pripadnike saudijske vojske. Njihov portparol kaže da su vojnu operaciju u regiji Nadžran na jugu Saudijske Arabije sprovodili poslednjih nekoliko meseci. Dodaje i da je najmanje 500 boraca ubijeno ili ranjeno.

- Naše specijalne jedinice opkolile su veliki broj agresorskih vojnika, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su upali u naše zasede. Mi smo ih naveli da upadnu u te zasede. Specijalne jedinice su prekinule njihove linije snabdevanja i s istoka i sa zapada. Potom smo stezali obruč sa svih strana. I to se pretvorilo u sveopštu ofanzivu - rekao je portparol Jahja Sari.

Dodao je da su njihove snage izvele raketne napade na nekoliko ciljeva unutar Saudijske Arabije, u oblastima Nadžran, Asir i Džizan, u okviru vojne akcije "Božija pomoć".

Saudijska Arabija još nije odgovorila na tvrdnje pobunjenika.

Jemenski ministar spoljnih poslova iskoristio je obraćanje na Generalnoj skupštini UN-a da napadne one, za koje tvrdi da su odgovorni za rat u njegovoj zemlji.

- Hute podržava Iran, glavni sponzor terorizma u celom svetu. Iran iskorištava resurse svog naroda kako bi mogao da vodi posrednički rat koristeći milicije koje su sposobne za najsitnije oblike uništenja i sabotaže - ističe Muhamed Al-Hadhrami.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Huti tvrde: Zarobili smo više od 2.000 vojnika

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 10:51

Sana -- Jemenski pobunjenici Huti tvrde da su izveli veliki napad kod granice sa Saudijskom Arabijom i zarobili hiljade vojnika, među kojima ima i saudijskih oficira...Oni su u nedelju objavili video snimak na kom se vide oklopna vozila sa saudijskim oznakama, oružje i municija koju su, kako navode,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.