PUKLA LJUBAV! Netanjahu ŽESTOKO odgovorio Bajdenu: To su laži

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 22:22

PUKLA LJUBAV! Netanjahu ŽESTOKO odgovorio Bajdenu: "To su laži"

Oglasio se Bibi

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu javno je odgovorio američkom predsedniku Džou Bajdenu, karakterišući njegove nedavne kritike kao "pogrešne" i "lažne". Netanjahu je naglasio da kritike koje su upućene njemu ne odražavaju stav većine Izraelaca. On je istakao da podrška njegovoj politici dolazi od velikog dela izraelskog stanovništva, te da se ta politika ne može smatrati samo njegovom privatnom.

- Ne znam tačno šta je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mislio, ali ako je time mislio da se ja bavim privatnom politikom koja je protivna želji većine Izraelaca i da to šteti interesima Izraela, onda on greši u obe tačke. Ovo nije samo moja privatna politika. Ovo je politika koje podržava ogromna većina Izraelaca - odgovorio je Netanjahu.

Netanjahu je takođe naglasio da većina Izraelaca podržava njegov stav da se odbaci ideja o stvaranju palestinske države u Gazi. Prema njemu, većina Izraelaca veruje da bi to dovelo do ponavljanja masakra od 7. oktobra, što bi bilo štetno za obe strane i za budućnost mira na Bliskom istoku.

 Većina Izraelaca razume da ako to ne uradimo, ono što ćemo imati je ponavljanje masakra od 7. oktobra, što je loše za Izrael, loše za Palestince i loše za budućnost mira na Bliskom istoku - dodao je izraelski premijer.

Podestimo Bajden je danas nakon obraćanja naciji ne znajući da ga snimaju, poručio da će imati "sastanak — dođi kod Isusa" u vezi situacije u Gazi.

Izvor: Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.