PUKLA BRANA, NASELJA HITNO EVAKUISANA! Ogromna količina vode JURI nizvodno, vlasti razmatrale JEDNU opciju, ali je već KASNO! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2023, 21:33

PUKLA BRANA, NASELJA HITNO EVAKUISANA! Ogromna količina vode JURI nizvodno, vlasti razmatrale JEDNU opciju, ali je već KASNO! (VIDEO)

Dramatična situacija

Vlasti u Norveškoj saopštile su da je brana delimično pukla nakon višednevne jake kiše koja je izazvala klizišta i poplave u južnim delovima zemlje. Naselja nizvodno od brane su evakuisana.

Glama, najduža i najobimnija reka u Norveškoj, pregrađena je branom kod hidroelektrane Braskereidfos, koja je bila pod vodom i van funkcije.

Vlasti su prvobitno razmatrale dizanje dela brane u vazduh kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sprečile da se naselja nizvodno od nje potope. Od ideje se odustalo jer je voda već probila branu, rekao je novinarima portparol policije Fredrik Tomson, preneo je RTS.

- Nadamo se da ćemo doći do postepenog nivelisanja vode. Ogromne količine vode izlivale su se preko zapadnih delova brane - rekao je Tomson.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.