PUKLA BRANA NA  JOVANOVAČKOJ RECI! Proglašena vanredna situacija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023, 00:06

PUKLA BRANA NA JOVANOVAČKOJ RECI! Proglašena vanredna situacija!

Situacija je alarmantna

Na delu teritorije opštine Paraćin, u mesnim zajednicama Drenovac i Sikirica proglašena je vanredna situacija, saopšteno je iz ove opštine. Vanredna situacija je proglašena zbog neposrednog rukovođenja i koordinacije subjektima i snagama sistema smanjenja rizika i upravljanja vanrednim situacijama, zaštite i spasavanja života i zdravlja ljudi.

Vanredna situacija se proglašava i zbog otklanjanja posledica delova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << elementarne nepogode, poplave, koja je posledica pucanje brane na Jovanovačkoj reci, koja je nanela veliku materijalnu štetu na poljoprivrednim usevima u MZ Drenovac i Sikirica.

O sprovođenju ove odluke staraće se opštinski štab za vanredne situacije opštine Paraćin u skladu sa članom 43. i članom 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, navodi se u objavi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.