PUCNJAVU JE UŽIVO PRENOSIO NA INSTAGRAMU: On je ubica iz banke u Kentakiju, pre masakra je ostavio PORUKU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 07:00

PUCNJAVU JE UŽIVO PRENOSIO NA INSTAGRAMU: On je ubica iz banke u Kentakiju, pre masakra je ostavio PORUKU (VIDEO)

Pet osoba ubijeno je tokom pucnjave u banci "Old National" u Kentakiju, a najmanje osam ih je povređeno, rekla je policija na konferenciji za novinare. Napadač je takođe mrtav

Najmanje dva policajca su upucana. Od osam ljudi koji su prevezeni u bolnicu, dvoje je u kritičnom stanju. Jedan od njih je policajac koji je operisan. Neki od preživelih uspeli su da se na vreme sakriju u sigurnoj sobi, rekao je novinar CNN-a. Žrtve su identifikovane kao Tomas Eliot >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (63), Džejms Tat (64), Džošua Barik (40) i Džulijana Farmer (45).

Policija je identifikovala napadača kao 23-godišnjeg Konora Strdžen. Radio je više od godinu dana u banci, a nedavno je, kako javlja CNN, dobio obaveštenje da će dobiti otkaz. Policija sumnja da je upravo to bio njegov motiv. Pre pucnjave je ostavio poruku, tvrdi izvor iz policije. Poruka je bila namenjena roditeljima i prijateljima i u njoj je najavio da će napasti ljude u banci.

Pucnjavu je uživo prenosio na Instagramu. Policija je snimak uklonila. Strdžen je na svom LinkedIn profilu napisao da je stažirao u banci Old National u Luisvilu tri uzastopna leta između 2018. i 2020. pre nego što se zaposlio kao stručnjak za komercijalni razvoj 2021.

Postao je sindikalni saradnik i portfeljni bankar u banci u aprilu 2022. Diplomirao je na Univerzitetu Alabama u decembru 2020., rekao je portparol univerziteta. Učestvovao je u ubrzanom magistarskom programu i stekao diplomu magistra finansija, rekao je portparol Šejn Doril.

Strdženov drug iz srednje škole, koji je dobro poznavao njega i njegovu porodicu, rekao je da nikada nije video nikakve "znake ili signal da bi ovo moglo da se dogodi".

- Ovo je totalni šok. Bio je jako dobro dete koje je dolazilo iz jako dobre porodice - rekao je razredni kolega koji je želeo da ostane anoniman i nije razgovarao sa Strdženom poslednjih godina.

- Ne mogu opisati koliko mi je ovo šokantno. Ne mogu da verujem - dodao je.

U eseju koji je napisao na fakultetu 2018. godine Strdžen je napisao da je imao "problema s uklapanjem u školu".

- Samopouzdanje mi je dugo predstavljalo problem. U srednjoj školi sam se borio do određene mere da se uklopim, a to mi je stvorilo donekle negativnu sliku o sebi koja postoji i danas. Sklapanje prijateljstava nikada mi nije bilo lako, tako da imam više iskustva od većine u samostalnom radu - napisao je. Otac mu je bio košarkaški trener u njegovoj srednjoj školi Flojd Central. I sam Strdžen je igrao košarku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.