PUCNJAVA U KOPENHAGENU POSLE DEBATE O SLOBODI GOVORA: Makirnai napadači obučeni u crno ranili tri po

Izvor: Kurir, 14.Feb.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCNJAVA U KOPENHAGENU POSLE DEBATE O SLOBODI GOVORA: Makirnai napadači obučeni u crno ranili tri po

Napad na kafić u kome se održavala tribina o slobodi govora izvedena je u trenutku dok je ambasador Francuske završvavao govor

KOPENHAGEN - Tri policajca ranjena su danas popodne oko 14.30 časova u kafiću u glavnom gradu Danske Kopenhagenu za vreme debate o slobodi govora.

Prema prvim informacijama na goste kafića vatru su otvorila dvojica napadača obučenih u crno, koji su posle napada pobegli vozilom marke " polo" u nepoznatom pravu i za njima se trenutno traga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
U kafiću u trenutku napada kako izveštavaju danski mediji bili su pristuni francuski ambasador koji je završio svoj govor u trenutku kada su napadači otvorili vatru. prve informacije su govorile da je on ranjen, ali je to uskoro demantovano.

Skupu je prisustvovao i Lars Vilks, švedski umetnik koji je postao poznat kao autor karikatura proroka Muhameda.

Uskoro opširnije..

( RT)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.