Izvor: B92, 23.Nov.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCNJAVA KOD BUJANOVCA

Tokom veceri albanski teroristi otvarali su sporadicnu vatru u okolini Bujanovca na administrativnoj granici prema Kosovu, javila je u cetvrtak uvece Radio televizija Srbije. Snage Ministarstva unutrasnih poslova sa tog podrucja povukle su se sa kontrolnog punkta. Prema izvestaju RTS-a, blokiran je put od Vranja koji vodi prema granici sa Makedonijom, prenosi FoNet.

Dopisnik ANEM-a iz Vranja javio je da nesto vise od 24 sata nije bilo pucanja, medjutim, nesto posle 18 sati u cetvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teroristi su se ponovo oglasili. Puca se iz pravca sela Mali Trnavac, Konculj, Lucane i sa brda Dobrosin, gde je navodno smesten stab teroristicke Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca - sela koja su u demilitarizovanoj zoni koja je pod kontrolom srpske policije. Kolege koje su se tamo zadesile kazu da se cuju rucni bacaci, snajperi i mitraljezi, javlja dopisnik ANEM-a. Stanovnici Bujanovca zive u strahu jer je linija fronta od njih udaljena svega 3-4 kilometra. I dalje nema podataka o imenima i prezimenima trojice policajaca koji se i dalje vode kao nestali. Ta informacija potvrdjena je u vranjskom SUP-u, u kome su rekli da ce o tome kasnije izdati zvanicno obavestenje.

Jedan od navodnih komandanata naoruzanih Albanaca sa juga Srbije, Hadziu, izjavio je u sredu da su njegove trupe u utorak tokom noci osvojile policijski punkt blizu Dobrosina i pritom ubile trojicu policajaca. Stampa na albanskom u Pristini javlja da su pobunjenici zauzeli punkt u Lucanima. Ovi mediji potvrdjuju da su lesevi policajaca u albanskim rukama, i navode da sa albanske strane nije bilo gubitaka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.