PUCAO MU U GLAVU, PA ODSEKAO UVO: Dolijao KRVNIK iz Sremske Mitrovice, uhapšen sa LAŽNIM DOKUMENTIMA na aerodromu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2018, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCAO MU U GLAVU, PA ODSEKAO UVO: Dolijao KRVNIK iz Sremske Mitrovice, uhapšen sa LAŽNIM DOKUMENTIMA na aerodromu

Policajac Nedeljković bio je toliko isečen po licu da ima više desetina šavova, a neko ga je i nožem ubo u trbuh. Jedan od počinitelja Nedeljkoviću je čak pištoljem pucao u glavu.

Filip Milutinović (28), državljanin Crne Gore i Srbije za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu zbog pokušaja ubistva dvojice policajaca, uhapšen je u ponedeljak na zagrebačkom aerodromu nakon što je u Hrvatsku doleteo avionom koristeći lažne slovenačke dokumente.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Milutinović je bio u bekstvu od kraja 2017. godine kada je kao član šestočlane grupe u jednom lokalu u Sremskoj Mitrovici učestvovao u masakriranju i pokušaju ubistva pravosudnog policajca Miroslava Manjoša.

Policajci na aerodromu uočili su da ima falsifikovan pasoš, a nakon što je utvrđeno da je reč o beguncu, on je i službeno uhapšen. Iako su odmah nakon brutalnog napada na policajce u Sremskoj Mitrovici svi osumnjičeni pobegli, srpska policija brzo je identifikovala počinitelje i za njima raspisala Interpolove poternice. Trojica od ukupno šestorice osumnjičenih u januaru i februaru ove godine uhapšeni su u Banja Luci, a reč je o Vlatku Tojagiću (40), Bojanu Pavloviću (30) i Živanu Dragojloviću (29).

Srpski mediji su opširno izveštavali o pokušaju ubistva u Sremskoj Mitrovici, najviše zbog teških povreda policajaca. Policajci koji nisu bili na dužnosti su se potukli s Tojagićem i drugima koje su, prema vlastitim rečima, poznavali odranije kao počinitelje kaznenih dela.

Međutim, dvojica policajaca su izvukla deblji kraj, a brojno nadmoćniji napadači doslovce su ih masakrirali noževima, stolicama i bocama. Manjošu su, dok je ležao u nesvesti, bocom odsekli jedno uvo, ali lekari su ga, srećom, ipak uspeli spasiti.

Policajac Nedeljković bio je toliko isečen po licu da ima više desetina šavova, a neko ga je i nožem ubo u trbuh. Iako je jedan od počinitelja Nedeljkoviću čak pištoljem pucao u glavu, na svu sreću promašio ga je, ali delovi metka su se odbili i ranili ga u vilicu. Delovi metka su povredili i dve gošće lokala.

Događaj je kvalifikovan kao pokušaj teškog ubistva. Milutinoviću je određen ekstradicioni pritvor, a on se ne protivi izručenju.

BONUS VIDEO: Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.