PUCAJTE NA NJIH PRAVIM MECIMA Zatraženo da se protiv Palestinaca u Jerusalimu koristi bojeva municija! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 23:21

"PUCAJTE NA NJIH PRAVIM MECIMA" Zatraženo da se protiv Palestinaca u Jerusalimu koristi bojeva municija! (VIDEO)

Situacija se ne smiruje još uvek

Izraelski poslanik poziva policiju da puca bojevom municijom na Palestince u Jerusalimu. Izraelski poslanik u Knesetu Itamar Bin Gobair pozvao je policiju svoje zemlje da puca bojevom municijom na palestinske demonstrante u Jerusalimu.

Ovaj post je objavio zamenik stranke "Otzma Jehudit" (Jevrejska snaga) na svom Fejsbuk nalogu, u svetlu eskalacije napetosti između Izraela i Palestinaca na tri mesta u istočnom Jerusalimu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Bio bih suroviji protiv terorista na Hramovnoj gori i u svim delovima Izraela, uključujući i kvart Šimon Hatzdik (naziv koji doseljenici daju arapskom naselju Šeik Jarah u istočnom Jerusalimu) - rekao je Bin Gobair.

אני מחזק את ידי השוטרים נגד הטרוריסטים בהר הבית ובכל רחבי הארץ כולל שכונת שמעון הצדיק. יחד עם זאת אני דורש מהדרג המדיני...

Posted by ‎איתמר בן גביר‎ on Субота, 08. мај 2021.

- Ipak, molim političko rukovodstvo, kada arapski izgrednici bacaju kamenje i staklene boce na policajce, da dozvoli policiji da štite svoje živote i koriste pravu municiju - dodao je Gobair.

- Policajac koji rizikuje život mora pucati i ne treba da bira sredstva za rasturanje demonstracija.

U petak uveče izraelska policija je upala u džamiju Al-Aksa, ispalila suzavce i napala vernike u njoj, kao i demonstrante u jerusalimskim naseljima Šeik Jarah i Bab Al-Amud.

Ta sučeljavanja rezultirala su ranjavanjem 205 Palestinaca, prema onome kako je izvestio palestinski Crveni polumesec, dok je 17 izraelskih policajaca povređeno u sukobima, navodi se u policijskom saopštenju.

Naselje Šeik Jarah svedoči već 10 dana sukobu između izraelske policije i palestinskih stanovnika. Palestinci protestuju protiv odluka izraelskih sudova za evakuaciju palestinskih porodica iz domova izgrađenih 1956. godine u korist udruženja za naseljavanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.