PUCAJ I ZABORAVI Ruski novi udarni sistem hirurški precizno uništava sve na 100 km! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 15:39

"PUCAJ I ZABORAVI" Ruski novi udarni sistem hirurški precizno uništava sve na 100 km! (VIDEO)

Novo moćno oružje u rukama velike vojne sile

Ruska korporacija "Rosteh" planira da napravi novi udarni sistem  - visoko precizni protivraketni kompleks "Hermes 2.0". Osnovna verzija je već napravljena i sada su u toku demonstracioni testovi. Predstoji rad na povećanju borbenog potencijala rakete dva ili dva i po puta i brzine njenog leta.

Kako navode u kompaniji, potencijali sistema su u skladu sa savremenim potrebama – sistem navođenja je autonoman i radi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po principu "pucaj i zaboravi". Sistem je takav da se može postaviti ne samo na oklopna vozila i brodove, nego i na udarne bespilotne letelice.

Raketa u sastavu osnovne verzije ima maksimalnu brzinu 1.300 metara u sekundi a njen eskplozivni deo ima težinu od 28 kilograma.

"Hermes" je namenjen za uništavanje ciljeva na udaljenosti od 100 kilometara – modernih tenkova, oklopnih vozila, letelica male brzine i ciljeva iznad površine mora. Rakete su visoke preciznosti.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.