PUCAJ I BEŽI Iran promovisao NOVI raketni sistem svetskih namena, ČISTI sve pred sobom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 11:34

"PUCAJ I BEŽI" Iran promovisao NOVI raketni sistem svetskih namena, ČISTI sve pred sobom (VIDEO)

Promocija ovog novog sistema PVO-PRO je održana juče u prisustvu iranskog ministra odbrane.

Iranska revolucionarna garda poznatiji kao “Pasdarani” zajedno sa iranskom protivvazduhoplovnom odbranom promovisali su novi raketni sistem zemlja-vazduh namenjen za PVO kao i protivraketnu odbranu, odnosno presretanje balističkih raketa.

O iranskim sistemima PVO se u javnosti zna vrlo malo, a ono što je do danas poznato o raketnom sistemu PVO “ARMAN” >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je:

Da osmatračko-akvizicijski radar ovog sistema može da otkrije 24 cilja na udaljenosti od 180 kilometara i istovremeno da nišani 6-12 ciljeva za manje od 20 sekundi, a od tipova na koje dejstvuje su strateški bombarderi i balističke rakete kratkog dometa, kao i krstareće rakete i strateške izviđačke bespilotne letelice.

Od ostalih poznatih taktičko-tehničkih karakteristika za ovaj raketni sistem su da ima domet po daljini 120 km, ali se ne navodi za koji tip cilja u vazduhu.

Nišanski radar oktriva ciljeve na daljini od 160 km dok je maksimalna visina gađanja ciljeva u vazduhu do 27 km.

Vreme prevođenja ovog sistema PVO-PRO iz marševskog u borbeni položaj je tri minuta, što je na nivou novih sistema PVO danas koji se mogu naći na svetskom tržištu naoružanja.

Sa prikazanog video snimka se može zaključiti da se radi o vrlo mobilnom i kompaktnom raketnom sistemu, što znači da ima mogućnost primene taktike “Pucaj i beži”, a pošto sui  lanser raketa i multifunkcionalni radar na samom vozilu, znači da može dejstvovati kao samostalno samohodno lansirno oruđe ili u sastavu baterije u kojem se nalazi i veći osmatračko-akvizicijski radar za pretragu vazdušnog prostora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.