PUCA ZDRAVSTVENI SISTEM U ITALIJI: U bolnicama nema više prostora za novoobolele

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2020, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCA ZDRAVSTVENI SISTEM U ITALIJI: U bolnicama nema više prostora za novoobolele

Rusija je poslala 15 vojnih aviona pomoći, uključujući testove i medicinsku opremu. Do sada je Italiji potvrđeno preko 69 hiljada slučajeva obolelih, a umrlo je preko 6.800 ljudi.

Bolnice u Italiji nemaju prostora za nove pacijente što dovodi do velikih problema. Zbog takve situacije, mnogo ljudi izgubilo je život i pre dolaska u bolnicu.

- Bolnicama jednostavno nedostaje prostora i opreme da svima pomogne. Tako mnogi ostaju da umru kod kuće, upozorio je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Begrama, Đorđo Gor.

Bergamo je grad u Lombardiji, pokrajini koja je najviše pogođena epidemijom koronavirusa.

- Zdravstveni sistem je preopterećen, svi rade od 8 ujutru pa do uveče, dok se potpuno ne iscrpe - rekao je Gori.

- Mnogi u bolnicu dođu kasno, već u teškom stanju i odmah je potrebna intubacija i intenzivna nega - dodao je Gori naglašavajući da je u Bergamu tokom prošle nedelje umrlo više od 300 ljudi.

- Teško je, jednostavno nema mesta za sve ljude u bolnicama.

U utorak je u celoj zemlji zabeleženo 743 smrtna slučaja, kao i 3.612 novozaraženih. U Bergamo je stigao i tim ruskih specijalista koji bi trebalo da pomognu u suzbijanju širenja koronavirusa u zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.